Yeni Ehliyetler Nasıl Alınacak

0
1416

Yeni ehliyetler ne zaman çıkacak sorusu sorulmaya devam ediyor. 01 Ocak 2016 tarihi itibarı ile yürürlüğe girmesiyle, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Darphane ve Damga Matbaası tasarım uzmanlarının çalışması sonucunda mavi ve pembe rengin farklı tonlarını kullanarak 5 yeni ehliyet tasarımı yapıldı. Yeni ehliyetler ne zaman alınacak? Ocak ayından itibaren verilmeye başlanacak. Peki, Yeni ehliyet için gerekli belgeler arasında sağlık raporu, parmak izi, biyometrik fotoğraf gibi çok detaylı belge istenecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücü belgesi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sisteminin hizmete başladığını duyurdu.

Vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait “www.surucurandevu.egm.gov.tr” internet adresinden online randevu aldıktan sonra il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.

 

YENİ EHLİYET RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

YENİ CHİPLİ EHLİYETLER İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yeni ehliyetlerin değişme işlemi 1 Ocak 2016 tarihi itibarı ile başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Ehliyetlerini değiştirmek isteyen sürücülerden; biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve parmak izi isteyecek. Ehliyet verme işlemleri de 1 yıl içinde Emniyet Genel Müdürlüğü yetkisinden alınarak nüfus müdürlüklerine devredilecek.

YENİ EHLİYET ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK

Yeni ehliyetler için Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 24 milyon mevcut ehliyetler, yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Yapılacak bu değişiklikte 15 lira belge bedeli, parmak izi, 1 biyometrik fotoğraf, ‘sürücü olur’ sağlık raporu istenecek.

ehliyet_randevu_al

Randevu nasıl alınır
İlk olarak http://surucurandevu.egm.gov.tr/ adresine giriş yapınız.Karşınız çıkan anasayfadan Sol üst köşeden Randevu Al sekmesine tıklayınız ve karşınıza çıkan sayfadan sizden istenilen bilgileri giriniz.

Önceki İçerikMicrosoft Word’de Arkaplana Nasıl Resim Eklenir?
Sonraki İçerikNetflix Nedir-Netflix Üyeliği Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz