Yabancılara Sms ile HES Kodu Nasıl Alınır?

0
231

Yabancılara Sms ile HES Kodu Nasıl Alınır?
Yabancılar için HES kodu almak çok zor bir işlem değildir. HES Kodu 2020 yılı boyunca tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını ile ilgili uygulanan karantina tedbirlerinin ardından normalleşme sürecinin ilk adımları olarak geçtiğimiz aylarda başlandı. Bununla beraber Sağlık Bakanlığı, söz konusu salgınla mücadelede ciddi önlemler almaya devam ederken kademeli olarak sosyal yaşantının devam edebilmesini sağlayan ek tedbirleri gündeme getirdi. Bu bağlamda, yetkililer virüsün bulaşma riskini en aza indirmeyi amaçlayan farklı uygulamalar üzerinde çalışmaya başladı.

Yapılan çalışmalar doğrultusunda Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması, kontrollü sosyal yaşam çerçevesinde günlük hayatta karşılaşabileceğimiz bulaş risklerini en aza indirmeyi amaçlayan bir mobil uygulama olarak herkesin erişebileceği şekilde tasarlandı ve yayınlandı. Hayat Eve Sığar uygulaması sayesinde salgın ile ilgili birçok parametre takip edilebilirken uygulama üzerinden seyahatlerde kullanılmak üzere bir HES kodu temin edilmesi imkânı da sağlandı.

COVID-19 salgını ile mücadele doğrultusunda alınan tedbirler kapsamında, Türkiye içinde gerçekleştirilecek hemen hemen tüm seyahatlerde T.C. Sağlık Bakanlığı kanallarından alınabilecek bir HES (Hayat Eve Sığar)Kodunun kullanımı zorunlu hale getirildi.

Yabancılar için alınan HES kodu için yada geçici kimlik numaraları için alınan HES kodu Kimlik Numaranızı – Doğum Tarihi ve ne kadar kullanmak istediğiniz yani geçerlilik süresini yazıyorsunuz..

123456789 ( Kimlik Numarası ) – 1991 ( Doğum Tarihi ) – 120 ( HES kodu geçerlilik süresi )

Önceki İçerikApple İphone 8 Teknik Özellikleri
Sonraki İçerikTC Kimlik No Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz