E-devlet ile 1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

0
203

SORULARLA PANDEMİ YARDIMI REHBERİ
Yeni yıla az bir zaman kala Aralık ayı 1000 TL pandemi yardımı ödemeleri yapılacak mı? Tüm ihtiyaç sahiblerinin merak konusu olmaya başladı. Korona virüs döneminde hayatımıza giren ve adını öğrendiğimiz Pandemi destek parasının yapılıp yapılmayacağını merak eden vatandaşlarımız için Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 1.000 TL sosyal yardımının yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada Kovid-19 kapsamında yapılan 1000 TL Aralık ayı Pandemi yardım ödemeleri başvuran kişiler arasından yapılan değerlendirme neticesinde en çok yardıma ihtiyacı olan kişilerden başlamak üzere yapılacağı belirtildi.

1- NASIL BAŞVURU YAPILIR

E-Devlet girişi ile internet üzerinden kolayca gerçekleştirilebilen Pandemi sosyal yardım desteği başvurusu yapılan duyuruya göre Koronavirüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve ilk 2 fazı tamamlanmış olup  3. fazda ise, e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Formu aracılığıyla sosyal yardım başvuruları alınmaya başlandığı belirtildi.

Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için vatandaşlarımızın

TC Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşların Pazartesi,

2 olan vatandaşların Salı,

4 olan vatandaşların Çarşamba,

6 olan vatandaşların Perşembe,

8 olan vatandaşların Cuma günlerinde başvuru yapmaları gerektiği söylenen duyuruda Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşların söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecekleri belirtildi.

E-Devlet üzerinden ihtiyaç sahibi vatandaşların müracaatları alınarak değerlendirilen 1000 TL sosyal yardım başvuruları olumlu değerlendirildiği takdirde ödeme PTT aracılığı ya da başvuru esnasında belirtilen banka hesaplarına yapılacaktır.

 E-devlet sistemi üzerinden başvuruların sonucu görülebildiği gibi sms ile de bilgilendirme yapılmaktadır.

2-PANDEMİ DESTEK BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR MU?

Korona virüs döneminde hayatımıza giren ve adını öğrendiğimiz Pandemi destek parasının yapılıp yapılmayacağını merak eden vatandaşlarımız için Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 1.000 TL sosyal yardımının yapılacağını söyledi.

Pandemi sosyal yardım başvurusu alınmaya devam ediliyor.

3- PANDEMİ DESTEK PARASI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Binlerce kişinin başvuru yaptığı korona virüsten olumsuz etkilenen vatandaşlara maddi olarak destek sağlamak için verilen pandemi destek parası için başvuru yapan vatandaşlar, uzun süredir başvurularının sonuçlarını bekliyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında dahi başvuru yapan vatandaşların henüz sonuçları sisteme eklenmedi. e-Devlet üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, pandemi destek parası başvurularının ilk iki fazı verildi. Şu an 3. fazının verilmesi için çalışmalar devam ediyor.

4-PANDEMİ DESTEK PARASI KAÇ AY VERİLECEK?

Birçok vatandaş pandemi destek parasının sadece bir ay verildiğini düşünüyor. Fakat muhtaç durumunda olan kişilere 1.000 lira sosyal yardım parası verilmeye devam ediyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği pandemi destek parası başvuru sonrası ihtiyaç sahibi olan kişiler belirlendikten sonra pandemi destek parası bir kereye mahsus verilecektir. Fakat uygun görülen ailelere ödemeler bir süre devam edecektir.

Pandemi destek başvurusu işlemi e- Devlet üzerinden sağlanabilir. Eğer giriş yapamıyor, şifreniz ve T.C. kimlik numaranızı bilmiyorsanız, T.C. kimlik numaranızı Nüfus Müdürlükleri’ne giderek kimlik değiştirme işlemi yapıp daha sonra en yapın PTT’ye giderek bir e-devlet giriş şifrenizi alabilirsiniz.

5-PANDEMİ DESTEK PARASI BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Bir süredir devam eden pandemi destek başvuru parası hala sonuçlanmadığı için vatandaşlar tarafından sorgulamalar devam ediyor. Aylar öncesinde başvuru yapan vatandaşlar hala sosyal destek başvurularının sonuçlanmasını bekliyor. e-Devlet üzerinden alınan başvurunun yine sonuçları da e-Devlet üzerinden öğrenilebilmektedir.

6-SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR

E-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım parası sorgulamak için turkiye.gov.tr bağlantı linki üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın.

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

7-PANDEMİ SOSYAL DESTEK YARDIMLARINDAN KİMLER YARARLANABİLİR, BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

E devlet üzerinden başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine aranılan kriterleri taşımaları halinde 1000 lira sosyal yardım ödemesi yapılacak.

1000 TL pandemi ödemesi ve başvurularında süreç devam ederken, sosyal yardım detayları merak ediliyor. Başvuruların E-Devlet’ten T.C Kimlik numarası ile yapıldığı süreçte sonuç sorgulama ve başvuru ekranları E-Devlet aracılığı ile sorgulanabiliyor.

Pandemi destek parasına kimlerin başvuru yapabileceği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu.

1.000 lira pandemi destek parasına başvuru koşullarını yayınladı. Yapılan duyuruda  

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlanmıştır. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır. Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir denildi.

Başvuru sürecinin e-devlet üzerinden takip edilebileceğini belirten Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır dedi.

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar, memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), Kamu işçileri, İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar, İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar ise bu yardımdan yararlanamayacaktır.

Önceki İçerikOppo Realme C3i Özellikleri
Sonraki İçerikEsnafa Kira Desteği Yardımı Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz