Apple İphone 8 Teknik Özellikleri

0
277

Uzun zamandır beklenen iphone 8 yakın zamanda tanıtılmış oldu. Aylar öncesinden pek çok haberlerle ya da sızıntılarla teknoloji ve telefon piyasasına gündem olan iphone artık insanların kafalarındaki soru işaretlerini bir nebze dahi olsa cevaplamış oldu. Peki bundan sonra ne olacak tanıtıldığı gibi beklenen telefon bizlerin hayatına uyum sağlayabilecek mi, hep birlikte göreceğiz.

İphone 8’de ilk göze çarpan durum diğer 7 serisine bakıldığında çok gözle görülür bir görselliğin olmamasıydı. Ayrıca home tuşunun kalktığı ile ilgili pek çok haberler yapılmıştı geçtiğimiz zamanlarda ancak bugün görüyoruz ki bu konuda da pek bir değişiklik yapılmamış. Ayrıca iphone 6’dan bu yana gelen standart ölçülere 8’de de karşılaşıyoruz. 4.7 inç ekrana sahip bir iphone 8 bizleri karşılamış oluyor. Tasarımda gerçekten çok gözle görülür değişiklik olmazken sadece ilk defa kasa cam ile kaplanmış şekilde geliyor. Bu durum da yaklaşık olarak %50 lik bir güçlendirmeye sahip oluyor demek. Bunun yanında IP67 gibi bir ip sertifikasına da sahip olan iphone 8 suya ve toza karşı iyi derecede dayanıklık sağlıyor.

Telefonun performansında yapılan güzel değişikliklerden biri A11 Bionic işlemcisi oluyor. Daha öncekilerinde A10 B. Kullanılırken 8’de bir üst versiyonu ile bizleri karşılıyor. Bu durumun bize yararı ise %25 lik bir performans desteği demek. Bunun yanında da 6 çekirdekli bir özellikle gelen iphone 8’de 4’ü normal ve 2’si yüksek performanslarda kullanılabilecek.  RAM durumuna baktığımızda da pek bi değişiklik yok. 7’de olduğu gibi bunda da 2 GB RAM seçeneği bulunuyor.

Kamerada ise arka 12 MP ve ön 7 MP seçenekleriyle geliyor. Video çekiminde de 4K çözünürlük ve 60 pfs çekimi bizlere sunuyor.

Son olarak batarya konusunda ilk defa kablosuz şarj desteği geliyor olması. Yalnız hızlı şarj özelliğinde özel aparatlar gerekecek.

Önceki İçerikTürk Telekom – Turkcell – Vodafone Hat Devir Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikYabancılara Sms ile HES Kodu Nasıl Alınır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz