Türk Telekom – Turkcell – Vodafone Hat Devir Nasıl Yapılır

1
334

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda devlet bu konuda hakkında bir açıklama yaparak kısa süreliğine devir işlemi sistemini açtı ve ilk olarak yapılan devirlerde ücret talep etmeden Türk Telekom – Turkcell – Vodafone Hat Devir yapabildiniz. Tabi kısa süre sonra bu işlem kapatıldı ve artık devir işlemleri ücretli bir durum olarak faaliyet göstermeye başladı.

Eğer sizinde üzerinizde başkasının kullandığı bir hat varsa yada sizin hattınız başkasının üzerine ise bu hatları üzerinize almak isterseniz ücretli olarak yetkili noktalara başvuru yapabilir ve işleminizi tamamlayabilirsiniz. Peki bu işlemler nelerdir yada hangi evraklar gereklidir onları görelim..

İlk olarak şunu anlatmak istiyoruz. Bu işlemde operatöre ait kod önemlidir. Yani Türk Telekom bir hattınız var olarak kabul edelim ama bu numara daha önce taşıma yapıldığı için 0542 ile başladığını düşünelim. Bu işlem için ilk olarak hattınızı Vodafone operatörüne taşımanız ve daha sonra devir işlemi yapabilirsiniz. Tabi bu anlattığımız örnek olarak verildi. Farklı bir operatörde olabilir ve örnek olarak Turkcell üzerindedir ve 0552 ile başlayan bir hattınız varsa ilk olarak Türk Telekom’a taşımanız ve daha sonra devir işlemi yapmanız gerekmektedir.

Yukarıdaki durumları yapmanız durumunda ise hat sahibi ve hattı devir alacak kişi evraklarını toplayarak en yakın mağazaya başvuru yapabilir. Bu işlem için ise Turkcell TİM – Türk Telekom TTBN Mağaza – Vodafone Shop olarak gitmeniz gerekmektedir. Tabi diğer bir husus ise ücretli bir işlemdir. Anlattığımız gibi ilk işlemler açıldığı zaman kısa süreli olarak ücretsiz işlem yapıldı ama bu işlemde vergi sistemi ağır bir şekilde devreye giriyor ve hattan geçiş vergileri alınmaktadır.

VODAFONE
Hattınızı başka bir kişiye ya da şirkete devredebilirsiniz.
Güncel devir ücretleri aşağıdaki gibidir:
Faturalı Hat Devri:İlk tesis ÖİV ve ruhsatname ücretine denk gelen 123,26 TL 12 taksit ile abonenin faturasına yansıyacaktır. Devir ücreti için alınacak tüm vergiler dahil 10,75 TL abonenin faturasına ayrıca yansıtılır. Ön Ödemeli Hat Devri:37,26 TL, aboneden nakit tahsil edilir. Bu alınan tutar, devir ücreti sonucunda doğan ruhsatname ücreti karşılığı alınacaktır.Devir ücreti tüm vergiler dahil 10,75TL olarak abonenin hattında yüklü TL miktarından çekilecektir.

TURKCELL ve TÜRK TELEKOM
Faturalı hattı devralan kişi devir için başvurduğu ve Devir Beyan Formu’nu imzaladığı tarih itibarıyla henüz faturaya dönüşmemiş haberleşme hizmetlerine ilişkin ücretleri, abonelik ve ek hizmetlere ilişkin ücretleri (roaming, kampanya erken iptal ücretleri, gecikme faizi bedelleri vb.) ve bu işlemlerden doğan tüm devir masraflarını (Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi, TGM ruhsat ücreti, TGM kullanım ücreti) devralmış olur. Devir aldığı hatla ilgili olarak yeni abonelik işlemleri yapılacak olup, ilk abonelikte tahakkuk eden vergiler, devir alan abonenin ilk faturasına yansır. Devir başvuru tarihi itibarıyla faturalandırılmış borçlar ise, devreden kişinin ödeme sorumluluğundadır. Devir işleminin gerçekleşebilmesi için devreden kişinin bu tutarı ödemesi gerekmektedir. Faturasız hatlarda sadece devir masrafları devir alan tarafından ödenir (Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi, TGM ruhsat ücreti, TGM kullanım ücreti)​

Türkcell ve Türk Telekom olarak net bir bilgi yok siteleri üzerinde yani ücret olarak bilgilendirme yapılmamış ama Vodafone yakın bir ücret vereceğinizden emin olabilirsiniz..

Eğer aklınıza takılan yada ekran konusunda bilgi isterseniz bu konu altında yorum yapabilir ve sizlere bilgi verebiliriz.

Önceki İçerikSamsung Galaxy M31 128GB Teknik Özellikleri
Sonraki İçerikApple İphone 8 Teknik Özellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz