WordPress Tema İsmi Nasıl Bulunur

0
1395

WordPress Tema İsmi Nasıl Bulunur
WordPress, dünyanın en yaygın içerik yönetim sistemlerinden (CMS) biridir. Yaygın olarak kullanılmasının temelinde açık kaynak kodlu yapısı, kolay kurulumu ve kullanıcılar tarafından üretilen tema ve eklenti desteği bulunan bir scripttir.Son zamanlarda ise en çok kullanılan sistemdir dersek hatalı bir şey söylemiş olmayız.Herkes kendine özgür bir tema yada görünümsağlayıp kullanmaya başladığı bu sistemde en çok merak edilen durumlardan birisi kullanılan temadır.Ziyaretçilerin beğendiği temaya hemen sahip olmak istemesi yada satın almak istemesi ile başlayan bu durum genel olarak ilk akla gelen yere bakarak temanın adını öğrenmesi ile son bulur.Genel olarak temaların ismi yada tasarımcısı temanın alt kısmı yani footer kısmında yazacağını ama bu bilgilerin kullanıcılar tarafından değiştirildiği zamanlarda farklı bir yöntemle öğrenmeye devam ediyor.
1-İlk olarak ismini öğrenmek istediğimiz temayı bir tarayıcıda açalım ve sayfa kaynağını kontrol edelim.Google Chrome kullanıyorsanız bunu Ctrl+U açabilirsiniz.
Themes klasörü yada hangi isim yazıyorsa tema ismini öğrenmiş oluyorsunuz.

wordpress-tema-ismi
Siz gösterilen mavi linke tıkladığınız zaman ise tema adını öğrenebilirsiniz
wordpress-tema-adi
Not : Burada bu işlem her zaman işe yarayamayabilir.Nedeni ise bazı eklentiler ile tema adı yada kaynağı gizlenebilir yada değiştirilebilir.

Önceki İçerikiOS 9 Güncelleme Hatası ve Çözümü
Sonraki İçerikAndroid Mobil Veri Bağlantı Ayarları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz