Android Mobil Veri Bağlantı Ayarları

0
4000

Veri kullanımı, cihazınızın belirli bir süre içinde yüklediği veya indirdiği veri miktarıdır. Veri kullanımınızı cihazınızdaki Ayarlar uygulamasından kontrol edebilirsiniz. Gereksiz veri kullanmadığınızdan emin olmak için verileri nasıl kullandığınıza bakabilir ve ayarları değiştirebilirsiniz.

Bu ayarların cihaza göre değişiklik göstereceğini unutmayın. Mobil veriniz yoksa yalnızca Kablosuz için geçerli ayarları görürsünüz. Birden çok kişinin kullandığı bir tableti kullanıyorsanız veri kullanımı ayarları tüm kullanıcılar için geçerli olur, ancak yalnızca cihazın sahibi burada açıklanan seçenekleri görebilir.

Veri kullanımını açma veya kapatma
Mobil verileri Ayarlar uygulamasından açabilir veya kapatabilirsiniz. Bu özellik kapalıysa mobil ağınız üzerinden veri kullanamazsınız ve cihazınızın ve uygulamalarınızın birçok özelliği düzgün çalışmayabilir. Bir Kablosuz ağa bağlıysanız veri kullanmaya devam edebilirsiniz.

Mobil veri seçeneğini görmek için cihazınızda bir SIM kartın takılı olması gerektiğini unutmayın. Android One cihazı kullanıyorsanız veri kullanımı ayarlarını yapmadan önce hücresel veri kullanımını bir SIM karta atamanız gerekir.

Mobil veri kullanımını açmak veya kapatmak için şu adımları izleyin:

Cihazınızda Ayarlar menüsünü açın.
Kablosuz ve ağlar altında, Veri kullanımı’na dokunun.
“Hücresel veri” veya “Mobil veri” öğesinin yanındaki anahtarı Açık ya da Kapalı konumuna getirin. Veriyi kapatıyorsanız Tamam’a dokunun.

Mobil ağ üzerinden veri erişimini kapatma
Mobil ağınızdayken veriye erişimi kapatarak veri kullanımından tasarruf sağlayabilirsiniz. Bunu yaparsanız mobil ağınız üzerinden hiç veri alamazsınız, ancak bir Kablosuz ağa bağlandığınızda veri kullanmaya devam edebilirsiniz.

Mobil ağınız üzerinden veri erişimini kapatmak için aşağıdaki adımları izleyin:

Cihazınızda Ayarlar menüsünü açın.
Kablosuz ve ağlar altında, Veri kullanımı’na dokunun.
“Hücresel veri” veya “Mobil veri” öğesinin yanındaki anahtarı kullanarak bu özelliği kapatın, ardından Tamam’a dokunun.
Mobil veriyi tekrar açmak için anahtarı Açık konumuna getirmeniz yeterli olur.

Mobil hotspot’larda veri kullanımını kısıtlama
Kablosuz ağ kullanıyorsanız cihazınızı, mobil hotspot olan Kablosuz ağlarda veri kullanımını kısıtlayacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu, uygulamaların bu ağlarda arka plan verilerini kullanmasını veya büyük indirmeleri engelleyerek veri kullanımınızı optimize etmenize yardımcı olur.

Mobil hotspot’unuza ilişkin bu ayarı değiştirmek için cihazınızda Ayarlar menüsünü açın ve “Kablosuz ve ağlar” altında Veri kullanımı’na dokunun. Daha sonra, Android sürümünüze bağlı olarak aşağıdaki adımları izleyin:

Önceki İçerikWordPress Tema İsmi Nasıl Bulunur
Sonraki İçerikYouTube Ne Zaman Ücretli Oluyor
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz