WordPress Şifre Sıfırlama

0
985

WordPress Şifre Sıfırlama
WordPress internet kullanıcıları özellikle bu sistemi işi olarak kullananlar için vazgeçilmez bir sistem olarak tanımlayabiliriz. WordPress üzerinden birçok işlemi çok hızlı bir şekilde yapabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer bir web siteniz yoksa ve websitesi sahibi olmak istiyorsanız yıllık 50-100 TL gibi bir ücrete WordPress alt yapısınız kullanabileceğiniz ve birkaç dakikanınızı ayırarak websitesi sahibi olabilirsiniz. Özellikle kodlama yada tasarım biliyorsanız WordPress üzerinde çok büyük işler çıkartabilirsiniz.
Bu konumuzda ise unutulan WordPress şifreleri yada WordPress şifrenizi unutursanız ne yapmanız gerekiyor yada yapabilirsiniz onları göreceğiz..
1- WordPress şifresiniz unutuysanız aklınıza gelecek ilk yöntem mail adresinize bir şifre sıfırlama maili yollayabilirsiniz wp-admin bölümüne giriniz ve Şifremi Unuttum seçeneğine giriniz. Buradan WordPress üzerinde kullandığınız mail adresinizi yazınız ve mail adresinize giden linke tıklayarak yeni şifresinizi belirleyiniz.

2- Diğer bir yöntem ise FTP bilgileriniz varsa yada Hosting paketiniz üzerinden şifrenizi değiştirebilirsiniz.. İlk olarak phpMyAdmin bölümüne giriniz ve daha sonra sırasıyla veri tabanınızdan görseldeki gibi bölümlere gidiniz.

sitenize ait olan veritabanının yanındaki + işaretine basmalı ve wp_users tablosunu seçmelisiniz. Bu tabloda mevcut kullanıcı adınızı bulmalı ve yanındaki “Edit” e basarak değişiklik yapabileceğiniz sayfayı açmalısınız.

Kullanıcı bilgilerini değiştirme ekranında user_pass satırındaki mevcut MD5 formatındaki şifrenizi silmeli ve kullanmak istediğiniz şifreyi yazmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken şifrenizi yazdıktan sonra, yanındaki açılır kutudan kayıt tipini yine MD5 olarak seçmek. Bunları tamamladıktan sonra sayfanın altındaki Go butonuna basarak değiştirdiğimiz satırı kaydediyoruz.

Bu işlemlerden sonra /wp-admin sayfasına giriş yaparak yeni şifresinizi girebilirsiniz. Tabi isterseniz değiştirebilir ve farklı bir şifrede yapabilirsiniz.

Önceki İçerikDünyanın En Büyük Çift Başlı Uçağı Allen Hazır
Sonraki İçerikLetgo Nasıl Güncellenir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz