cPanel Yeni Mail Hesabı Oluşturma

1
1336

Cpanel nedir – Cpanel Nasıl Kullanılır
Cpanel (Control Panel) Linux sunucularda hosting müşterilerinin, webmasterların işlemlerini görsel ve interaktif olarak yapmalarına olanak sağlayan, popüler, lisans gerektiren bir web hosting kontrol paneli uygulamasıdır. Bir an için bilgisayarınızda masaüstünüzün ve menülerinizin olmadığını düşünün. Elinizde sadece ms-dos bulunsun. Bununla işlemleri yapmak zor ve sıkıcı olurdu. Örneğin bir dosyayı kopyalamak için copy dosyayolu/dosya yeniyol/dosya komutunu vermeniz gerekecekti. Hem zaman kaybedecektiniz hem de sıkılacaktınız. Linux işletim sisteminde de aynı şeyi düşünebiliriz. Eğer böyle görsel bir panelimiz olmasaydı yüzlerce komut bilmek ve tüm işlerimizi bu komutlarla yapmak zorunda kalacaktık. Cpanel’i bilgisayarınızda masaüstünü kullanır gibi kullanabilirsiniz. Cpanele ilk girdiğinizde birçok resim ve altında yazılar göreceksiniz. Bu resim ve yazılara tıklayrak işlem içeriklerine ulaşabilirsiniz.

cPanel Yeni Mail Hesabı Oluşturma
Bu yazımızda cPanel Yeni Mail Hesabı Oluşturma cPanel içerisinden yeni bir e-posta hesabının nasıl tanımlanacağını anlatmak istiyoruz.
1. İşlem
https://siteniz.net:2083 olarak bağlanınız.. buradan bağlantı kurmak istediğiniz adres değişmektedir. cPanel kullanıcı arayüzüne kullanıcı adınız ve parolanız ile bağlantı sağlayınız..

2. İşlem
cPanel’de üzerinden oturum açtıktan sonra ise Email Accounts / E-Posta Hesapları bölümüne gidiniz..

3. İşlem
Karşınıza gelen menünden yani E-Posta Hesapları / Email Accounts ekranı içerisinden bilgilerinizi doğru bir şekilde giriş yapınız.
– E-Posta / Email: Tanımlanmasını istediğiniz E-Posta hesabınızı giriniz
– Password / Parola: E-Posta hesabınız için bir parola tanımlayınız
– Confirm Password / Parola Doğrulama: Önceki adımda tanımladığınız parolayı tekrar giriniz
– Mailbox Quota / E-Posta Kutusu Depolama Alanı: Size verilen sınırlar dahilinde E-Posta hesabınıza ait depolama alanı miktarını buradan tanımlayabilirsiniz.

Yukarıdaki görselden Create Account / Hesap Oluştur dedikten sonra işlem başarıyla tamamlanmış olacaktır ve cPanel Yeni Mail Hesabı Oluşturma işlemi bitmiştir.

Önceki İçerikXiaomi Mi 6 Google Play Store Nasıl Kurulur
Sonraki İçerikSamsung Galaxy J7 Assistive Touch Nasıl Kapatılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz