Windows’ta Toplu Olarak Dosya İsmi Değiştirme

0
1297

Windows işletim sistemleri toplu dosya ismiz değiştirmek için kullanıcısına birçok yöntem sunmaktadır.Bu seçenekler arasında komut sistemi yada farklı programlar kullanarak yapabilirsiniz.Bu ek durumlara gerek kalmadan sadece windows üzerinden tüm dosyaların ismini kolayca değiştirbilirsiniz.Bu işlem ile hem vakitten tasarruf edebilir hemde ek bir program kullanmakdan işleminizi yapabilirsiniz.

Öncelikle toplu olarak değiştirmek istediğiniz dosyaları aynı klasör içine aktarmanız gerekiyor.Değiştirmek istediğiniz dosya türlerininde aynı olmasına dikkat etmenizde gerekiyor.Dosya türleride .png ve .jpg gibi farklı dosyalar varsa kendileri için farklı bir sıralama olacaktır.

dosya-ismi-degistirme

Klasör içinde seçtiğiniz dosyaların hepsini seçiniz isterseniz bu işlemi Mouse ile yapınız istersenizde CTRL+A kontrol fonksiyonu ile yapınız.Daha sonra ise sağ tıklayınız ve çıkan menüden Ad Değiştir seçeneğine geliniz.Buradan size girmek istediğiniz ismi soracaktır ve bir isim veriniz.

Önceki İçerikFifa 2016 Videosu ve Çıkış Tarihi
Sonraki İçerikWordPress’e Tema Nasıl Yüklenir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz