WordPress’e Tema Nasıl Yüklenir?

0
1228

Eğer internet sektöründe çalışıyorsanız en popüler CMS sistemi olan WordPress blog sisteminide mutlaka duymuşsunuzdur.Wordpress sistemini tamamiyle ücretsiz bir scripttir.Yani WordPress.org sitesine girip ücretsiz olarak indirip Hostunuza kurulum yaparak ücretsiz bir blog sahibi olabilirsiniz.Ücretli olan kısımları ise bazı özel eklentiler bunlara Plugins deniyor ve görünüm için farklı birşeyler kullanmak istiyorsanız ücretli temalardan satın almanız gerekecektir.Peki ücretli yada ücretsiz bir temanız var diyelim.Bu temayı wordpress sitenize nasıl yükleyebilirsiniz ve aktfi hale getirebilirsiniz onu görelim..

Bu işlemi 2 farklı yöntem ile yapabilirsiniz.Yani worpdress temanızı wordpress sitenize iki farklı yöntem ile yükleyebilir ve aktif edebilirsiniz.

1-WordPress panelden zip uzantısı olarak yükleyebilir
2-Ftp programı ile sitenin barındığı yere tem klasörüne atarak yapabilirsiniz.

1-Sitenizin admin paneline giriş yapınız.Daha sonra ise (Örnek: www.siteismi.com/wp-admin şeklinde) sol bölümden Görünüm ve Temalar bölümüne geliniz.Daha sonra ise Yeni Tema Yükle panelinden aşağıdaki gibi bilgisayar üzerinden yüklemek istediğiniz temanın kaynağını belirtiniz.

wordpress-tema

İnternet hızınıza ve host hızınıza bağlı olarak kısa süre sonra temanız yüklenecektir.Son olarakda tema bölümünde temanız çıkacaktır ve aktif hale getirebileceksiniz.

2-Ftp programı ile yükleme işlemi ise ilk olarak güvenli bir yerden Ftp programı indirmeniz gerekcektir.Bu işlem için ise Host bilgileriniz gerekiyor.
Sunucu adı: ftp.siteismi.com
FTP kullanıcı adı: FTP’ye erişim için verilen kullanıcı adınız.
FTP Parolası: FTP parolanız.
Bağlantı Türü: FTP olmalı.

www> wp-content > themes

wordpress-tema-yukleme

Siz dosyalarını bu klasör altına attıktan sonra ise attığınız yeni tema admin panelinde temalar bölümünde görülecektir ve aktif ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Önceki İçerikWindows’ta Toplu Olarak Dosya İsmi Değiştirme
Sonraki İçerikFacebook’a GIF Desteği Geldi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz