Microsoft Edge Arama Geçmişi Temizleme

0
273

Microsoft Edge Arama Geçmişi Temizleme
Microsoft Edge, Internet Explorer tarayıcısından sonra Microsoft tarafından geliştirilen ve son olarak Chromium desteğine kavuşarak açık kaynak kodlu bir hale gelen bir web tarayıcısıdır. Chromium ile geliştirilen yeni tarayıcıda birbirinden güzel yenilikler de beraberinde gelmiş durumda. Bunlardan en önemli yenilik platformlar arası gezinmeye olanak sağlamasıdır. Platformlar arası gezinme özelliği sayesinde artık kullanıcılar Windows üzerinde çalıştığı sekmeleri mobil cihazında da isterse görüntüleyebilecek ve hareket halinde de internet üzerinde kaldığı yerden devam edebilecek. Chromium tabanlı olduğu için bu özellikler genel olarak Google Chrome olarak benzelikler göstermektedir. Bu ayarldan biriside interne arama geçmişisiniz yada kayıtlı olan şifre vb paralolar olarak söyleyebiliriz. Bu ayarlara ulaşabilmek ve temizlik yapabilmek için ilk olarak Gizlilik ve Hizmetler ve daha sonra karşınıza gelen pencereden Göz atma verilerini şimdi temizle seçeneğine giriş yapmalısınız.

Buradan ise istediğiniz gibi hangi bölümü temizlemek istiyorsanız seçebilir ve temizleme işlemini başlatabilirsiniz. Bu işlem farklı bir bilgisayar kullandığınız zaman girdiğiniz bilgileri silebilir ve kullandığınız kullanıcı adı ve şifrelerinizi temizleyebilirsiniz.

Tabi sadece bu ayarlar değil aynı zamanda Ayarlar bölümünden daha farklı bölümlerde bulunmaktadır. Eğer bu gibi durumlar ile uğraşmak istemiyorsanız 3. parti yazılımlar kullanarak bilgisayarınıza yükleyebilir ve istediğiniz gibi temizlik işlemi yapabilirsiniz.
Tarayıcıda silebileceğiniz gözatma verileri
Gözatma geçmişi, İndirme geçmişi, Tanımlama bilgileri ve diğer site verileri, Önbelleğe alınan görüntüler ve dosyalar, Parolalar ve Şifreler, Form verilerini otomatik doldur (formlar ve kartlar dahil), Site izinleri, Barındırılan uygulama verileri

Önceki İçerikSamsung Telefonlarda Mobil Erişim Noktası ve İnternet Paylaşımı
Sonraki İçerikMilli Eğitim Bakanlığı EBA Nasıl İptal Edilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz