Windows 8 – Windows 10 Hosts Dosyası Sıfırlama

0
633

Masaüstü işletim sistemlerinde birçok özellik ve ayar bulunmaktadır. Bu ayarlardan biriside Hosts dosyası ayarlarıdır. Bu ayarlar üzerinden site engelleyebilir ya da bir domaine IP tanımlayarak yönlendirme işlemi yapabilirsiniz. Hosts dosyası, internet araç çubuklarına girilen her adresi IP’lere yönlendirir. Yani hosts dosyası üzerinden yönlendirmeleri ayarlayabilirsiniz.

1- Windows 8 ve Windows 10 üzerinden Hosts dosyasını değiştirmek yada ayarlamak istiyorsanız vereceğimiz ayarları basit şekilde yapabilir ve ayarlamaları yapabilirsiniz.
2- Windows 8 ve Windows 10 sisteminiz üzerinden C:\Windows\System32\drivers\etc konumuna gidiniz. Daha sonra ise başlat bölümüne Not Defteri yazınız ve sağ tıklayınız ve Yönetici Olarak Çalıştır seçim yapınız. Not Defteri üzerinden Dosya bölümünden aç dedikten sonra C:\Windows\System32\drivers\etc konumunda bulunan Hosts dosyasını açınız.

3- Daha sonra ise karşınıza yukarıdaki gibi Hosts dosyası bilgilerinizi çıkacaktır. Bu bilgilere ekleme yapabilir ve gereken yönlendirme ip numaralarını ekleyebilirsiniz.

4- Hosts dosyası üzerinden eklediğiniz bilgileri ekledikten sonra bilgilerinizi kaydet dedikten sonra yeni bilgileriniz eklenmiş olacaktır.

Önceki İçerikAkıllı Çocuk Saati Modelleri ve Fiyatları
Sonraki İçerikAce Combat 7 Sistem Gereksinimleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz