Windows 8 Şifre Değiştirme

0
2093

Windows 8 işletim sistemli bilgisayarınıza şifre koyarak kişisel güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Açılış ekranında şifre çıkmasını sağlayarak ikincil kişilerin bilgisayarınızı açmasına engel olabilir, fotoğraf, müzik, yazışma gibi kişisel dosyalarınızı koruma altına alabilirsiniz.

Windows 8 Şifre Değiştirme

  • Bilgisayarınızı çalıştırdıktan sonra, Windows+r tuşuna basın. (Windows tuşu klavyede dört kareden oluşan, Windows logosunun benzeri olan tuştur.) Karşınıza gelen bölümün yazı yazma kısmına “SLUI.exe 3” yazıp, Tamam’a basın.
  • Komutu yazıp, çalıştır dedikten sonra ekrana ürün anahtarı girebileceğiniz bir bölüm gelecektir. Burada anahtarı girip ileri tuşuna bastığınızda aktivasyon işlemi gerçekleşecektir.

Başlangıç Şifresini Değiştirmek

Mevcut olan başlangıçtaki şifreyi kaldırmak istiyorsanız, Pencere+R tuşuna basın karşınıza çıkan bölüme “netplwiz” yazın ve Tamam’a basın. Bastıktan sonra karşınıza Kullanıcı Hesapları bölümü gelecektir. Burada üst bölümde yer alan “Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir” kısmındaki onay kutusundaki işareti kaldırın ve tamam tuşuna basın. Bunu dedikten sonra kullanıcı hesabı için bir ad ve parola gireceğiniz bölüm olacak, bu bölüme kullanıcı adı ile parolayı girip onaylayın.

Windows 8 Şifre Koymak Neden Gerekli?

Kişisel bilgilerinizin korunması için, bilgisayarınıza şifre koymanızı öneririz. Koyacağınız şifre, dosyalarınıza yabancı kişilerin erişmesini engelleyecektir. Ayrıca, tarayıcı işlem geçmişi, bilgisayarınızda otomatik girişe kayıtlı sosyal ağlarınız gibi bilgilerinizin koruma altına alınması da yine kişisel şifreniz ile mümkündür. Tabi güçlü bir şifre belirlemeniz de önemli.

Güçlü bir şifre belirlemek için, kişisel bilgilerinizi şifreniz olarak seçmeyin. Windows şifreleri büyük küçük harf uyumuna duyarlıdır. Bu yüzden, şifrenizde en az bir adet büyük harf olması önerilir. Şifreleriniz, sayı da içersin. Harf, sayı kombinasyonları şeklinde şifreler tercih etmenizde yarar var. Şifreleriniz minimum altı karakter uzunluğunda olması da yine tavsiye edilmektedir.

Windowsa şifre koymak, bilgisayarınızın sadece size ait olmasını sağlar. Ancak, uzaktan erişen zararlı yazılımlara karşı bir şey yapamaz. Çünkü bilgisayar şifresi, bilgisayar açılırken işe yarar. Zararlı yazılımlar da mevcut bilgisayar açık olduğunda devreye girdiği için, şifre bu yazılımlara karşı bir koruma tedbiri değildir.

 

Önceki İçerikWindows 7 Şifre Değiştirme
Sonraki İçerikWindows 10 Şife Değiştirme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz