Windows 10 Şife Değiştirme

0
1397

Windows 10 Şife Değiştirme
Microsoft Windows 10 ile beraber pek çok yeniliği getirdi. Windows 8’de mevcut olan hatalar serinin bu sürümünde giderildi. Eski sürün yavaş çalışması, sorunları ve bazı uygulamalardaki aksaklıklar bu modelde giderildi. Çok hızlı çalışan bir model müşterilerin hizmetine sunuldu.

Kişisel bilgisayarınızda Windows 10 yüklüyse, şifreleme yaparak kişisel bilgilerinizi koruma altına alabilirsiniz. Mevcut şifreniz kolaysa, birkaç adımda şifre değişimi yapabilmeniz mümkün.

Windows 10 Şifresini Değiştirme

  • İlk aşamada başlat menüsüne gelin (sol bölümde yer alan dişli çark ayarları açan imleç.) ve burada Ayarlar yazan seçeneğe tıklayın.
  • Açılan Ayarlar menüsünde sistem, ağ ve internet, kişiselleştirme gibi pek çok menü alt birimi bulunmaktadır. Burada sizin ihtiyacınız olan kısım “Hesaplar” yazan bölüm. Buradan, mevcut Windows 10 şifrenizi değiştireceksiniz.
  • Hesaplar bölümünü tıkladıktan sonra karşınıza yeni bir ekran gelecek. Kişisel Windows 10 resminiz adınız ve soyadınız bulunan bu bölümün yan tarafındaki dikey menüde bulunan oturum açma seçeneklerini tıklıyoruz.
  • Burada, Parola, Pin ve Resimli Parola adını taşıyan üç farklı başlık göreceksiniz. Parola başlığının altında bulunan “Değiştir” yazısına tıklayın.
  • Yeni bir ekran karşınıza gelecektir buraya Windowsunuzu oluştururken ilk defa girdiğiniz parolayı gireceksiniz. Outlook parolanız olabilir. Şifrenizi girdikten sonra şifre değiştirme bölümüne geleceksiniz. Buradaki bölmelere yeni şifrenizi girip kaydettikten sonra, şifre değiştirme işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Windows 10, büyük küçük harf uyumuna duyarlı bir şifreleme sistemi ihtiva etmektedir. Şifrenizi en az bir adet büyük, bir adet küçük harf kullanmanız bu yüzden güvenliğiniz açısından önemlidir. Ayrıca, harflerin arasına sayı girmeniz de yine güvenliğinizi yüksek tutmanın yollarından biridir. En azından bir adet de işaret kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca, şifrelerinizi oluştururken aynı birimlerin yan yana dizilmemesine özen göstermenizi yine yüksek güvenlik açısından tavsiye ederiz. En ideal olanı ise, harf,sayı,işaret üçlüsünden oluşan bir kombinasyon ile şifrenizi oluşturmanızdır. Örneğin, 1a-2b* gibi. Kendi şifre algoritmanızı kurabilirsiniz. Ayrıca kişisel bilgilerinizi şifre olarak tercih etmeyin. Tüm bunlar, bilgisayarınızda depoladığınız kişisel dokümanlarınızın korunumu için gerekli önlemlerdir.

 

Önceki İçerikWindows 8 Şifre Değiştirme
Sonraki İçerikTürk Telekom Selfy Bedava Whatsapp
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz