Windows 7 Kısayol Tuşları

0
1133

Alt + P
Windows Explorer ekranındayken bu kısa yol, ön izleme ekranını aktive eder. Böylelikle seçili dosyanın bir ön izlemesi ekranın sağ köşesinde gösterilir.

Windows + Shift + Yukarı Ok Tuşu ve Windows + Shift + Aşağı Ok Tuşu

Windows + Shift + Yukarı Ok Tuşu kombinasyonu, aktif olan pencerenin genişliğini değiştirmeden yüksekliğini masaüstünün maksimum boyutuna çıkarır. Windows + Shift + Aşağı Ok Tuşu kombinasyonu ise, pencerenin bir önceki yüksekliğine dönmesini sağlar.

Windows + Sol Ok Tuşu ve Windows + Sağ Ok Tuşu

Bu kısa yolları kullanarak Windows tuşu ile birlikte basılan tuşa bağlı olarak, aktif pencerenin ekranın hangi yarısını kaplayacağına karar verebilirsiniz. İki dokümanı karşılaştırırken ya da bir kaynaktan yazı yazarken çok işinize yarayabilir.

Windows + Home

Bu kısa yol, aktif olan pencere hariç masaüstünüzde açık olan diğer tüm pencereleri simge durumuna küçültüyor. Kısa yolu tekrar kullanırsanız, küçültülen tüm pencereler tekrar eski haline gelir.

Windows + E

Bu kısa yol, Bilgisayarım ekranını açmaya yarıyor.

Windows + Sayı Tuşları

Görev Çubuğuna sabitlenmiş programları, bu kısa yol kombinasyonuyla başlatabilirsiniz. Örneğin Windows tuşu basılıyken 4’e basarsanız, Görev Çubuğuna sabitlenmiş uygulamalardan dördüncü sırada olan çalışır.

Windows + Space

Bu kombinasyon, farenizi Görev Çubuğunun en sağındaki Masaüstünü Göster tuşunun üstüne getirmeniz ile aynı görevi yapıyor; aktif olan tüm pencereleri saydam hale getirerek masaüstünü görmenizi sağlıyor.

Önceki İçerikFacebook URL’m nedir?
Sonraki İçerikNatonun sitesi Türk hackerin kurbanı oldu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz