Windows 10’da Yazı Boyutu Değiştirme

0
1880

Windows 10’da Yazı Boyutu Değiştirme
Microsoft firması tarafından üretilen ve neredeyse tüm dünya tarafından büyük bir yoğunlukla kullanılan yeni işletim sistemi Windows 10 diğer işletim sistemlerinden biraz daha iyi diyebiliriz. Windows işletim sistemlerinin en güzel tarafı ise kullanıcıları tarafından kişisel ayarların yapılabilmesi ve daha fazla seçenek sunması diyebiliriz. Bu özelliklerden biriside işletim sistemi üzerinde kullanılan yazı tiplerinin değişmesi yada bu yazı tiplerinin büyüklük – küçüklük ayarlarının yapılabilmesi diyebiliriz.
Bu ayarları yapabilmek için ise izlenecek yol şu şekilde.. İlk olarak masaüstünde boş bir alanda sağ tıklayınız. Daha sonra ise Görüntü ayarlarından gelişmiş görüntü ayarlarına giriniz.

Windows 10’da Yazı Boyutu Değiştirme

Gelişmiş görüntü ayarları bölümünü açtıktan sonra ise aşağıda metin ve diğer seçenekler için gelişmiş boyutlandırma bölümüne geliniz.

Burada Windows 10 üzerinde yazı boyutunu değiştirmek istediğiniz bölüme gelmiş oluyorsunuz. Sadece yazı boyutu değil farklı görülmesini yani kalın yada ince görülmesinide sağlayabilirsiniz.

Bu bölümünden istediğiniz gibi Windows 10 yazı boyutunu ayarlayabilir ve gelişmiş diğer ayarlarıda yapabilirsiniz. Kalınlık ayarlarını yada Bold işaretini değiştirebilir ve tekrar eski haliyle kullanabilirsiniz. Açılan pencereden nerenin büyüklük ayarlarını yapacağınızı ve boyut olarak kaç size kullanabilirsiniz ölçülerini yapabilirsiniz.

Önceki İçerikGeneral Mobile 4G Google Hesabı Kırma
Sonraki İçerikAndroid 7.0 Nougat Bildirim Ayarları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz