Windows 10 için yapmanız gereken ayarlar

0
1768

Windows 10 işletim sisteminin kullanıma açılmasıyla birlikte kullanıcılar için kullanımdan sonra yapılması gereken ayarlar konuşulmaya başlandı.Diğer Windows versiyonlarına göre daha farklı bir görünüme sahip olan Windows 10 kullanım olarak da farklılıklar göstermektedir.Zamanla bu farklılıkları ve ayarları sitemizde açıklamaya devam edeceğiz.Bu konumuzda ise sizler için hazırladığımız Windows 10 işletim sistemi için yapılması gereken ayarlar ve kullanım ayarları olacak.Kurulum için yapılması gereken ayarlar Windows 10 kurulum nasıl yapılır konumuzda mevcut ve isterseniz İSO dosyasını nasıl USB belleğe yazdırılır konuları sitemizde bulunmaktadır.

windows10-cortana-kapatmak

Microsoft’un dijital asistanı,akıllı telefonlardan sonra masaüstü cihazlara da geçiş yapmak istiyor.Henüz ülkemizde kullanılmayan asistan için ulaşma yolunu göstereceğizCortana hemen etkin olmayacaktır. Başlat düğmesine tıklayın, Cortana’yı seçin, daha sonra Notebook’u açın. Bu bölümden Cortana’yı açıp kapatabileceğiniz gibi “Hey Cortana” sesli komutunu da etkinleştirip devre dışı bırakabilirsiniz.

windows10-ayarlari-2

Otomatik gücnelleme işlemlerinden sonra bilgisayarınızın yeniden başlatılmasını istemiyorsanız bu ayarıda yapmanız gerekmektedir.Başlat Menüsü – Ayarlar yolunu izleyerek Ayarla penceresini açın. Buradan Güncelleme ve güvenlik seçeneğini seçin ve gelişmiş ayarlara tıklayın. Bu sayede yeniden başlatma zamanlamasını planlayabilirsiniz.

windows10-kurulum-ayarlari-4

Wifi- Sense özelliği ile Windows 10 özelliği, Wi-Fi erişiminizi Skype, Facebook ve Outlook kişileriyle otomatik olarak paylaşmanızı sağlıyor.Bu özelliğin ayarlarına ulaşmak için görev çubuğundan wi-fi ayarları olarak bir arama yapın. Wi-Fi ayarlarını seçip Wi-Fi ayarlarını yönet seçeneğine tıklayın.

Önceki İçerikGalaxy Note 5 13 Ağustos’ta Tanıtılıyor
Sonraki İçerikWindows 10 Dns Değiştirme Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz