Windows 10 – USB Boot Oluşturma Resimli Anlatım

0
2470

Bildiğiniz gibi büyük bir çıkış ile Windows 10 işletim sistemi kullanıma açıldı ve herkesin indirdi.Tabi bilmeden indirenlerin sayısı daha fazla diyebiliriz.Nedeni ise açık olan güncellemeden sonra Windows 10 için gerekli ayarlar yapılmış ise zaten bilgisayarınıza 3 GB lık dosya inmiş olabilir ve habersiz olabilirsiniz.Tabi bu durum biraz daha farklı bizim burada anlacağımız işlem ise Window 10 işletim sisteminin İSO dosyası olarak indirip ve Usb bellek ile kurulum yapmak yani format atmak için gerekli olan dosyaları Usb belleği hazırlamış olacağız..Bu işlem diğerleri gibi değildir yani bilgisayarınızı tam bir sıfırlama yaparak tüm bilgileri silip baştan kurulum için yapılması gerekenlerdir.

1-Kurulum için biz WinToFlash programını kullanacağız.
2-Bilgisayarımıza indirmiş olduğumuz İSO dosyasını Winrar ile klasör haline getiriniz yani bir klasöre çıkartınız.

windows10-kurulum

Bu ekrandan ise Windws Setup transfer Wizard seçeneğine geliniz ve karşınıza gelen pencereden kaynak dosya ve usb bellek seçimi yapmalısınız..

windows10-kurulum-nasil-yapilir

 

3-Buradan Windows Setup files Path bölümü için klasör olarak çıkartma işlemi yaptığınız bölümü seçmelisiniz.USB Drive için ise kullanmak istediğiniz usb belleği seçmelisiniz.Tabi en az 8 Gb’lık bir usb bellek seçmeniz gerekmektedir.

Bu işlemlerden sonra Run dedikten sonra 10 dakika sonra Usb belleğiniz hazır olacaktır.Yani bilgisayarınza format atabilirsiniz.

Önceki İçerikWindows 7 Dosya Uzantısını Göstermek
Sonraki İçerikGalaxy Note 5 13 Ağustos’ta Tanıtılıyor
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz