Windows 10 Yayınlandı-Windows 10 Nasıl Yüklenir

2
1453

Herkesin merakla meklediği ve indirmek için sabırsızlandığı Wİndows 10 işletim sistemi resmi olarak yayınlandı.Yeni çoklu platform desteğine sahip Windows 10 bugün itibariyle yayınlandı ve kuruluma hazır iso dosyası kullanıcıların indirmesini bekliyor.Lisanslı olarak Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 sürümüne sahip olan kullanıcılar için ücretsiz güncelleme yapabileceğiniz Windows 10 güncellemesi için yani kurulum için yapmanız gerekenler konumuzda mevcut.Microsfot,gtece saatlerinde bu yeni işletim sistemine ait önyükleme işlemini gerçekleştirmeye başladı.Türkiye saati ile 07:00’da Windows 10 rezerve işlemini gerçekleştiren kullanıcılara sunulan Windows 10 güncellemesi; Denetim Masası>Windows Update bölümünden yükleniyor. Ancak bazı kullanıcılar Windows 10 önyükleme dosyalarını indirmesine rağmen güncelleme işlemini gerçekleştiremiyor.

Windows 10 Nasıl Yüklenir onu görelim….
Lisanslı olarak Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 sürümlerini kullanıyorsanız Denetim Masası > Windows Update bölümünden veya Mağaza uygulamasından güncelleştirmeleri denetleyerek yeni Windows 10’u yükleyebilirsiniz.Tabi bu işlem için daha önceden rezervasyon işlemini yaptırmış olmalısınız.

Yeni işletim sistemi olan Windows 10 3 GB’lık bir boyuta sahip.Yani bilgisayarınızda en az 3 GB’lık bir alan olması gerekmektedir.C:\$Windows.~BT klasörüne yapılıyor. Eğer otomatik güncelleme seçenekleriniz aktif ise,Windows 10 işletim sistemini indirmiş olabilir ve kontrol etmelisiniz.

Windows 10 Minimum Sistem Gereksinimleri
-İşlemci: 1 GHz ya da daha hızlı
-Bellek: 32 bit için 1 GB, 64 bit için 2 GB
-Disk alanı: 32 bit için en az 16 GB, 64 bit için en az 20 GB
-Ekran kartı: En az Microsoft DirectX 9 destekli

Windows 10 işletim sistemi bilgisayarımıza nasıl yüklenir..
1-Denetim Masası>Windows Update bölümünden güncellemeleri bakınız.Eğer burada güncelleme görünmüyorsa C:\Windows\SoftwareDistribution\Download bölümündeki her şeyi silin.

2-Komut sistemini çalıştırarak yani (cmd.exe) yönetici olarak çalıştırmalısınız.Komut istemini görev çubuğundaki Windows logosuna sağ tıklayarak çalıştırabilirsiniz. Ya da arama kısmına cmd.exe yazıp, çıkan arama sonucuna sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırabilirsiniz.

windows10-nasil-yuklenir

3-Yönetici olarak çalıştırdığınız zaman komut sistemi bölümüne wuauclt.exe /updatenow komutunu yazın ve enter tuşuna basın.

windows-10-format-atmak

4-Bu işlemleri gerçekleştirdikten sorna ise Windows 10 güncellemesi otomatik olarak bilgisayarınıza inmeye başlayacaktır.Denetim Masası>Windows Update bölümünden görüntüleyebilirsiniz.

Önceki İçerikGoogle Google+ İle Bağlarını Koparıyor
Sonraki İçerikiPhone’dan Bilgisayara Rehber Nasıl Aktarılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

  1. Merabalar Öncelıkle Verdiğiniz Hizmetten Dolayı Teşekkürler.Abicim Ben Yuklemeye Calısıyorum Win 10’u Ancak Bende Ki Sorun Yüklüyor Ancak Güncelleşmeler Denetleniyor Diyor Bi Türlü İlerleyemiyor Hatta 3 Saat Bekledim Yine Olmadı Sizden Ricam Bana Yarımcı Olabilirmisiniz Tesekkürler…

    • 1- C:\Windows\SoftwareDistribution\Download klasörüne gidin ve klasördeki herşeyi silin.

      2- Komut penceresini Admin modunda açtıktan sonra wuauclt.exe /updatenow komutunu çalıştırın.

      3- Birkaç dakika sonra Windows Update güncellemelerini kontrol edin. Windows 10 güncellemesinin indirilmeye başlamış olması gerekiyor. Sonrasında ise kurabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz