Wifi (wireless,kablosuz) şifresini nasıl öğrenirim?

0
1994

Windows 7, Windows 8, Windows 8.1’de bilgisayarınzıdaki Wifi şifrenizi öğrenmek istiyorsanız bu işlem için ister programla ister programsız olarak öğrenebilirsiniz.Bilgisayarınız üzerinden bir ağa bağlandıysanız bu kablosuz ağ şifresi bilgisayarıda saklanır ve kolayca öğrenebilirsiniz.Şifreyi başkasıyla paylaşmak isteyebilirsiniz yada akıllı telefonunuz içinde kullanmak isteyebilirsiniz.Bu gibi durumlarda bilgisayarınızda bağlı olan ağ şifresinizi birkaç tık ile öğrenebilirsiniz.Bu durum Android cihazlar için geçerli değildir.Android cihazlarda öğrenmek için ise cihazın Root edilmiş olması gerekmektedir.Bizde sizler için Masaüstü ve Laptop cihazlarda bağlı olduğu Wifi şifresini nasıl öğrenebileceğinizi açıklayacağız.

1-Bilgisayarınızdan bağlandığınız ağa ait Wifi simgesine sağ tıklayınız ve Açılan pencereden Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç’ı seçin.

wifi-sifresi-ogrenme

2-Karşınıza gelen ekrandan ise Kablosuz Özellikler bölümüne giriş yapınız ve Güvenlik sekmesine giriniz.
windows7-wifi-sifresi-ogrenme

3-Siz karakteri göster dediğiniz zaman ise bağlı olan ağa ait şifreyi gösterecektir..
windows8-wifi-sifresi-ogrenme

Bu işlemi Windows 7, Windows 8, Windows 8.1’de işletim sistemleri üzerinde deneyebilir ve kayıtlı olan wifi şifrenizi kolayca öğrenebilirsiniz..

Önceki İçerikMicrosoft Edge Tarayıcı Çerezlerini Silme
Sonraki İçerikWindows 10 Ayarları Nasıl Sıfırlanır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz