Türk Hava Kurumu Kurban Derilerini Ne Yapıyor

1
2174

Türk Hava Kurumu Kurban Derilerini Ne Yapıyor
Türk Hava Kurumu 1925 yılından bu yana ülkede çeşitli alanlarda hizmet vermektedir. Bu verilen hizmetlerin geliri olarak ta Kurban Bayramındaki derileri toplayarak kazanmaktadır. Her yıl neredeyse çok enteresan gözüken kurban derisi ne yapılır sorusunun yanıtı herkesin kafasını kurcalar.
Türk Hava Kurumu, kazandığı gelirlerle ülke içerisinde gençlere yönelik pek çok hizmet vermektedir. Bu hizmetler içerisinde havacılık kursları, yurt içi ve yurt dışı yangın söndürme faaliyetleri, Hava Harp okulu öğrencilerine yönelik çeşitli kurslar, hava ambulans hizmetleri gibi faaliyetleri bulunmaktadır.

THK geçmişten bu güne verdiği pek çok hizmetin bağışlar karşılığı ayakta durmasında kurban derilerinin de yardımı olmaktadır.  Tabi bunun yanı sıra pul satışları, fitre zekat toplama, üye aidatları, şube etkinlikleri gibi diğer ek gelir kaynakları da bulunmaktadır.

Şu an dünya genelinde derinin pek çok gelir kaynağı vardır. Nasıl ki kürkten giysi yapıldığı gibi kurban derisinin de kullanıldığı pek çok alan vardır. Nasıl ki el sanatları olarak nitelendirebileceğimiz işler varsa deri alanında da gelir sağlanabilecek eşyalar yapılabilir. Ama bizler kurban adı altında inancımıza göre deriyi bağışlarız. Yani kendi menfaatimiz doğrultusunda kullanamadığımız için bunu ihtiyacı olan kişilere bağışlarız. THK şu an seçilen ve bu işi yapan bir kurum olduğu için her sene gelenek haline geldiğinden ötürü bu sorumluluğu THK alır.

Önceki İçerikBengütürk Tv Whatsapp İhbar Hattı Numarası
Sonraki İçerikYeni Dünya Ticaret Merkezi Binası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

  1. Dikkat, kisisel islerinizi baslatmak için kredi almaya ihtiyaciniz var mi? biz% 3 faiz oraniyla kredi veririz, ilgileniyorsaniz lütfen simdi bu e-postayla bizimle iletisime geçin:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz