Yeni Dünya Ticaret Merkezi Binası

0
1220

Yeni Dünya Ticaret Merkezi Binası
11 Eylül saldırılarından önce New York’u bütünüyle kaplamış olan ve diğer adıyla ikiz kuleler olarak nitelendirilen ticaret merkezi, başına gelen durumlar yüzünden ve terör saldırısı olarak ifade edilen olaylardan sonra yıkılmış ve sonrasında 11 yıllık süren çalışmalar neticesinde daha görkemli bir yeni ticaret merkezi kurulmuştur. Yeni dünya ticaret merkezi binası, açılışı yapıldığından bu zamana kadar oldukça ilgi görmeyi başarmıştır. Gerek yüksekliği gerek anlamı olsun, New York’un eski değerinin yeniden gün yüzüne çıkmasından dolayı New York’lular bunun için mutlu gözüküyor.  Onlara göre ikiz kulelerin yıkılması New York’u eksik kılan bir olay idi. Ancak yeni ticaret binasının inşa edilmiş olması eskisinden daha görkemli bir görsellik kattığı yöndeki haberler, elbette ki bu haber ile ilgili merakımızı arttırıyor.

Yeni kurulan ticaret merkezinin yükseklik ölçüsü ve yapısıyla acaba içerisinde farklı gizemli bilgiler taşıyor mu? Yeni dünya ticaret merkezi 541.3m yüksekliğindedir. Bu ölçü aynı zamanda Amerika’da yaygın olarak kullanılan feet ölçü birimine göre 1776 feet’tir. Bu rakam ise başka bir deyişle Amerika’nın İngiltere’den bağımsızlığını kazandığı yıla tekamül ediyor. Ve belki bu yüzdendir ya da eski binanın terör adı altında yıkılmasındandır bilinmez, ‘’Özgürlük Kulesi’’ olarak anılacağı belirtiliyor.

İkiz kulelerin yıkıldığı alanda, birine şu an ki yeni ticaret merkezi kurulurken diğer yanına ise bir müze inşa edildi. Geçmişte ölenlerin üzerine anı olsun diye. Amerika’nın belki de en şoke edici yıkımlarından biri olmuştur. Bu yüzden burasının anlamı Amerikan vatandaşları ve o olayda ölen yakınları için oldukça büyük öneme sahip olacaktır.

Son olarak, yeni binanın 3 milyar 800 milyon dolara mal olduğunu söyleyebiliriz. Toplamda 104 kattan oluşan yeni ticaret binası dünyanın en yüksek 3. Gökdeleni olarak tarihe geçmiştir. Şimdi ise yeni kiracıları ile devam edecektir.

Önceki İçerikTürk Hava Kurumu Kurban Derilerini Ne Yapıyor
Sonraki İçerikTAP Portekiz Havayolları Nasıldır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz