TAP Portekiz Havayolları Nasıldır

0
777

TAP Portekiz Havayolları Nasıldır
Tap Portekiz Havayolları, Portekiz ülkesinin Lizbon eyaletinde bulunan ve halen de aktif olarak işleyen bir Havayolu şirketidir. TAP 1945 yılında kurulmuştur. Ardından 1986 yılında Avrupa Birliğine katılmasının ardından daha ulusal bir statü kazanmıştır. TAP şu an Portekiz adına en büyük havayolu şirketi olmasının yanı sıra özellikle AB üyelik sürecinden sonra hizmet kollarını genişletmiş ve daha çok ülkeye seferler yaparak ismini oldukça yaymıştır.

TAP aynı zamanda bir Star Alliance üyesidir. Star Alliance dünya üzerindeki en büyük havayolu ittifaklarındandır. Bu ittifaka katıldıktan sonra diğer havayolu şirketleri ile yaptığı anlaşmalar burayı daha çok tanınmasını ve dünya çapındaki pek çok ülkeye yolcu taşıyabilmesine olanak sağlamıştır. TAP’ın bir diğer önemi de Avrupa ile Brezilya arasında bir köprü görevini üstlenmesidir. Şu an Afrika, Güney ve Kuzey Amerika da içinde olmak üzere 34 ülke ve 78 noktaya uçuşlar düzenleyebilmektedir.

TAP’ın şu an bilinen ve iş birliği yaptığı havayolu şirketleri, Turkish Airlines, Austrian Airlines, Asiana Airlines, ANA, bmi, Air New Zealand, Egyptair, Air Canada, Air China, Thai Airways, Swiss, United Airlines, Shanghai Airlines, Singapore Airlines, SAS Scandinavian Airlines, Lufthansa, US Airlines, South African Airways, Spanair, LOT Polish Airlines gibidir. Son olarak 2011 yılında JACDEC Airliner Güvenlik Raporuna göre TAP, Batı Avrupa’nın en güvenilir havayolu şirketi olarak seçilmiştir.

Önceki İçerikYeni Dünya Ticaret Merkezi Binası
Sonraki İçerikTeokrasi Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz