Dalyan İztuzu Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir?

0
1935

Dalyan İztuzu Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir?
Türkiye bir tatil turizm cenneti olmasıyla beraber en güzel sahil turizmini Akdeniz ve Ege kıyılarında yaşayabilirsiniz. Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan Muğla ilinin Dalyan ilçesine yakın bir konumda bulunan İztuzu Plajı, gerek sahiliyle gerek doğasıyla Türkiye’de ve Dünyada en eşsiz sayılabilecek tatil noktalarından bir tanesidir. İztuzu Plajı aslında bir çok taraftan oldukça ilgi çekici bir yerdir. En başta Dünyaca ünlü caretta-carettaların yumurtlama alanlarından bir tanesidir. Bu yüzden gün ışığı tepede olduğu zamanlar plajın kullanımı turistlere açık iken gece çöktüğünde plajın asıl sahipleri olan carettaların gezindiği bir alandır. Bu hayvanların doğal yaşam alanlarını ellerinden almamak için bu bölge ayrıca korunma altındadır. Hatta neden özellikle bu plajı seçtiğini düşünecek olursak, bilimsel olarak bir neden bulamayabiliriz ama en azından gerek doğallığıyla gerek temiz yaşam döngüsüyle tercih edebilecekleri kanısına varabiliriz. Yani en azından böyle düşünmemize neden olabilir.

Sahil kısmına gelecek olursak, bu kesimin yüzmek isteyenler için başta keyif vermeyeceğini söylesek yanlış olmayız. Çünkü kıyı kesimi hemen derinleşmez. Bu yüzden belli bir yürüme mesafesini aşmanız gerekebilir gerçekten yüzme keyfini yaşamak için. Ancak çocuklarınızla suda daha çok keyifli vakit geçirebileceğiniz farklı bir ortam sunmaktadır.

Peki ya bu muazzam plaja nereden nasıl gidebiliriz?
Tabi ki de en yakınında bulunan Dalyan ilçesinden bu plaja ulaşabilirsiniz. Bunun için ise önünüze 2 farklı seçenek çıkar. İçlerinden bir tanesi ise kesinlikle hayır diyemeyeceğiniz türden… Bu plaja minibüs ve dolmuş tekne ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Dolmuş teknelerle gitmek isterseniz, maalesef ki bunların belli bir saati olmamakla beraber limitin dolması üzerine hareket ederler. Bilet usulü ile sistem işlediği gibi (*ÖNEMLİ*) biletler gidiş dönüş olmak üzere tek bir bilet üzerinden kesilir. Bu da demek oluyor ki plaja giderken değil dönüşte biletlerinizi teslim edersiniz. Bu yüzden şehre dönene kadar almış olduğunuz bileti kaybetmemeniz gerekir. Son olarak diğer bir ulaşım aracı olan minibüsler Dalyan PTT’nin yanından kalkar ve Sulungur Gölü’nün etrafından dolaşıp çam ormanları arasından 20 dakikalık kısa bir yolculuk yaparak plaja ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerikÇubucak Orman Kampına Nasıl Gidilir
Sonraki İçerikNefes Kredisi Nedir – Nefes Kredisi Başvuru Şartları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz