Nefes Kredisi Nedir – Nefes Kredisi Başvuru Şartları

0
395
38163262 - female hands holding phone with isolated screen and a credit card over the desk in the office

Nefes Kredisi Nedir – Nefes Kredisi Başvuru Şartları
Bir ülkenin ekonomisini canlı tutmak en çok büyük firmalar altındaki orta halli işletmelerin sorumluluğu altındadır. En çok katma değere sahip olan ve daha az yatırımlarla istihdam alanı tahsis eden bu işletmelerin ayakta kalması için devlet kredi olanakları sağlayarak teşviklerin artırılmasını sağlar. Böylece ekonominin can damarı her zaman akar ve ekonomi de aynı oranda ayakta kalır. Nefes Kredisinin amacı küçük ve orta boyuttaki işletmelerin yani KOBİ’lerin nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile oluşturulmuştur. Bu kredide KOBİ’lere yıllık 9.9 faiz oranıyla krediler sağlanmaktadır. İlk adımları ise 2016 yılında atılmıştır. Bu proje çıktığından bu yana ise ilk hedeflenen aşama 5 Milyar TL olarak belirleniyor. Genel bazda Kredi Garanti Fonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Deniz Bank arasında yapılan bir anlaşma dahilinde verilecek olan bu kredide, gelecek vaad eden işletmelerin finans harcamalarına destek olacak şekilde faaliyetlerini büyütmelerini kolaylaştırmak, Türkiye’nin kalkınmasına ve büyümesinde stratejik olarak destek sağlama misyonu ile kurulmuş olan bu proje sayesinde KOBİ’lere %85 oranında Hazine garantili kefaret sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kefaretin sağlanması aynı zamanda bankalar açısından da risk primlerinin düşmesine sebep olacaktır.

KOBİ’ler alacakları kredilerde işletmelerine göre ve kurulun insiyatifine göre belirlenen maksimum kredi seçeneklerini kullanabilecekler. İşletmelerde potansiyele göre en fazla 200 Bin TL tutarı belirlenirken, belirtilen bilgilere göre KOBİ’ler faaliyet sürdürmüş oldukları illere göre maksimum 50 Bin TL, 100 Bin TL, 150 Bin TL ve 200 Bin TL tutarında kredi alabilecekler. KOBİ’ler için belirtilen kredi tutarlarını alabilmeleri için belli başlı başvuru şartlarına uygun olmaları gerekmektedir. Bu başvuru şartları aşağıda maddeler halinde yer almaktadır.

  • Öncelikle KOBİ olmak
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne üye olan odalardan birinde üyeliği olması
  • Yapılan başvuru tarihi itibari ile en az 1 yıl süreyle faaliyet gösteriyor olması
  • Tarım Kredi ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaret Kooperatifleri, Factoring şirketleri, emlakçılar, Döviz Büfesi/Bürosu, Eczaneler, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler gibi sektörler içerisinde yer almak ve faaliyet göstermek
    Bu şartlar dahilinde Nefes kredisine başvurabilir ve uygun krediyi alabilirsiniz.
Önceki İçerikDalyan İztuzu Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir?
Sonraki İçerikFethiye Kelebekler Vadisi Nerede Nasıl Gidilir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz