Salda Gölü Nerede

0
2526

Salda Gölü Nerede?
Ülkemizde her sene yılın belli dönemlerinde insanlar gerek kış turizmi gerek yaz turizmi yapmak için yerler araştırmaktadırlar. Bazı bilindik ve yol üstünde olan tarihi ya da dinlenmek amaçlı gezi yerlerine turlar düzenlendiği gibi bazı yerlere de kişisel araçlar ise seyahat düzenlemektedirler. Ülkemizde ise ne yazık ki bazı yerlerin fazla göz önünde bulunmaması onların keşfi için bir dez avantaj olabilecek potansiyeldedir.

Salda Gölü, her ne kadar Türkiye haritası üzerinde gözle görülecek kadar büyük olsa da hem reklam yapılması bakımından hem de geçiş güzergahları üzerinde bulunmamasından çok bilindik bir yer olmamaktadır. Ancak her ne kadar böyle bir durum ile karşı karşıya kalsak ta Dünyanın panama adalarındaki deniz güzelliklerine benzer bir göl harikasıdır Salda Gölü. Herkesin en az bir kere gidip görmesi hatta biraz vakit geçirmesi gerekmektedir.

Konumu itibari ile Salda Gölü, Burdur iline bağlı Yeşil ova ilçesine 5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Buraya ulaşımlar genellikle kişisel araçlar ile yapılmaktadır. En yakın olarak tarif edebileceğimiz şehirler Burdur, Denizli ve Antalya’dır. Burdur’a 56 km, Antalya’ya 159 km ve Denizli’ye ise 96 km uzaklıktadır. Burdur üzerinden Salda Gölüne gitmek isteyenler Burdur – Hacılar – Yeşil ova istikametinde ilerleyebilirler. Antalya tarafından ulaşım ise 2 çeşit olmaktadır. İlki Antalya – Çavdır – Karamanlı yolu ve ikincisi Antalya – Acıpayam – Güney yolu şeklinde olmaktadır. Son olarak Denizli’den bu tarafa geçmek isteyenler ise, Denizli – Serinhisar – Güney istikametini takip ederek Salda Gölü’ne ulaşabilirler. Salda Gölü ve çevresi 1989 yıllarında Doğal Sit Alanı olmuştur. Bu nedenle kentleşmeye izin verilmemektedir. Gittiğiniz zaman tercihlere göre göl manzaralı otellerde konaklama yapabilirsiniz. Ya da kamp kurarak doğayla iç içe farklı bir deneyim edinebilirsiniz.

Önceki İçerikMesir Macunu Nedir – Mesir Macunu Ne İşe Yarar
Sonraki İçerikBaşbakanlık (Bimer) İhbar ve Şikayet Hattı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz