Başbakanlık (Bimer) İhbar ve Şikayet Hattı

72
14473

Başbakanlık(Bimer) İhbar ve Şikayet Hattı
Başbakanlık iletişim merkezi, bir halkla ilişkiler uygulamasıdır. Bilişim ve iletişim teknolojilerinin bir arada kullanılmasıyla vatandaş ve devlet arasındaki iletişim kanalını her daim açık tutmaktır görevi. Bu bakımdan Türkiye’nin hangi tarafında olursanız olun, internet web sitesi üzerinde kurulu olduğu için 7/24 açık olan bu sistemden her zaman faydalanabilirsiniz. Bimer sayfası üzerinden yapılan başvurular, gerekli kurum ve kuruluşlara olabilecek en kısa sürede iletilmektedir. Bu şekilde yapılan müracaatlarda, yapılan işlemler Başbakanlık’tan koordine ve takip edilmektedir. Bimer’e Türkiye içerisinde ikamet eden kişiler ve yabancılar, mavi kartlılar başvuru yapabilirler. Ayrıca sadece internet üzerinden değil, telefon, faks ve mektup gibi iletişim araçlarından da başvuru yapabilmektedirler.

Başvuru yaparken öncelikle kendi kimliğinizi belirtmeniz gerekir. Bu şekilde yapılan başvuruların asılsız olup olmadığı yönünde sorgulama yapılır. İnternet üzerinden başvuru yaparken, öncelikle T.C Kimlik Numarası, ad-soyad, anne kızlık soyadı ve cep telefonu numarasının doğru yazılması gerekmektedir. Ardından cep telefonunuza bir adet mesaj gelecek ve bu mesajla gelen kodu internet ekranına girmeniz istenecektir. Bunun yanında iletişim bilgilerini eksiksiz bir şekilde yazmanız ve başvuru metninin de olabildiğince kısa ve anlaşılır olarak yazılmasına özen gösterilmelidir.

Yapacağınız başvurular, Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre 15 iş günü olmak üzere belirlenmekle birlikte, Başvuruların sonucu ya da henüz yapılmakta olan işlemin durumu hakkında dilekçe sahiplerine en fazla 30 gün içerisinde gerekçesi belirtilmek üzere cevap verilmektedir. Telefon ile birlikte Bimer’e ulaşmak istediğinizde 150’yi tuşlamanız yeterli olacaktır. Bu numaraları tuşladığınızda Görevlinin sizden isteyeceği bilgiler T.C Kimlik Numarası ve Anne Kızlık Soyadının ilk ve son harfi olacaktır. Bilgilerin doğruluğu teyit edildikten sonra MERNİS sisteminden cevap verilecek, aksi halde cevap alamayacaksınız.

Önceki İçerikSalda Gölü Nerede
Sonraki İçerikSamsung Galaxy J7 Pro İnternet Ayarları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

72 YORUMLAR

  1. 4 cocuk babasiyim 1 senedir calismiyorum meslegim dekorasyon culuk evim kira 3 tane cocuk okutuyorum sayin cumhurbaskanimizin soylemiyle valilige gittik durumumuzu dile getirdik para yardimi. Bile istemedik is istemistik kapidan bizi Geri cevirdiler gereginin yapilmasini arz ederim Allah rizasi icin bize is verin yoksa cocuklarimi okutacak durumum yok onlari okuldan alacam calistirmak zorunda kalacam.

  2. amasya hüsnüşah hatun c/d/e blok ögrencileriyiz biz daha öncede bu şikayetlerimizi dile getirdik fakat hiç bişey olmadı yapılmadı aynı güvenlikler duruyo yine aynı şeyleri yapıyorlar bu sefer isim olarak veriyoruz ismi ünsal kavaklıoğlu mustafa yılmaz isa soyismini bilmiuyoruz bunlar yurta belli başli kızlar var onlarda belli bu kızlarla uygunsuz durumları var dısarıda icerde görüşmeleri cok köyü ve terbiyesiz o kızlarda düzgün değil ama bunu yapmamaları gerekiyor onların o guvenlik olduysa bizde onlara emanetsek guüvenmiyoruz bizlerede ne gözle baktıklarını bakacaklarını bilmedigimiz için onların orda olmalarını istemiyoruz bunu daha öncede dile getirdik fakat hiç bişey yapılmadı ne idare ne müdürler onlarda kendi dertlerindeler ne zaman gitsek yeme içme alem deler bide bi sorun oldugunda biz neyle uğraşıyoruz bide sizin derdinizlemi uğraşacaz diyo müdüre onon sorunu bizim bizden başka ne derdi olur biz varızki o orda buda ıdareci hayır ne zaman bi sorunumuzu di,le getirsek hiç ilgilenme yok memurlar da aynı ne bize bagırıp cağırma ile işlerini yapacaklar hayır oyle idareci olmaz daha birçok sorunlar var hepsi ayrı ayrı bayan guvenlikler hepsi birbirinden deli güvenlik öyle olmaz hele biri var cingene barğırmaktan başka biyey yapmıyor güya adı gönlümmüş biri ayna karsisında süslenir durmadan güzelmiş adi nermın bide elif isminde birı var bunların hepsi gece uyurken yakaladık resimlerinı çektık nlar bayan lar odada uyurken erkek güvenlikde disarda yaylanmiş uyuyor elimizde resimleri var gerekirse daha ileriye iletmeyi düşünüyoruz bu seferde bişey yapılmasın bu erkek guvenlikierden biz korkuyoruz kendi arkadaşlarımız gözleri ile görmüşler o kızlar yaptıklarını kendileri analatmişlar bunların orda durmasını istemiyoru gerek bunlar gerek idare ye gerekenin yapılmasını istiyoruz hüsnüsah c/d blok öğrencileriyiz

  3. Merhaba ben kutahyadan hacer sevimli sizden yardim istedim ama siz bana sadece tuketici haklarina git dediniz ama orda bana yardimci kimse olmadi aksine bana altinayda yardim alirsiniz dediler ben sizden yardim istedimm ben borcu odedim ama yine borc cikardilar ne olur bana yardim edin lanet olsun vodofone beni perisan etti suruyelilere yardim ediyorsunuzzz herseylerine niye biz bir turk vatandasiyiz bize niye yardim etmiyorsunuzzz niyeee ben iki cocuklu bir ev hanimiyimm kocam sigortasiz iste calisiyor ne olur ya allah rizasi icin yardim edin

  4. Konya çumra ilçesinden 1 yılı aşkındır,resmi taşınmazımın tapusunu almak istiyorum.ama ne hikmettirkiii belediye alım satım işlerinden en ufak bir çalışması bulun mamak ta yeniii yıl da ki alım satım tapu işleri faizli olarak halka yansıyacak tır.bu demektirkii belediye sanki halkı zooooraki soyacak haksız kazanç saglanacak halkı haraca baglıyor.araştırmanız da sanki halk kın yararına olacaktır.

  5. Konya çumra belediyesin de 1 yılı aşkındır,resmi olan malımın tapusunu alama maktayım.yeni yılda tapu alım satım işleri zamlı olacagı için sanki halkı zorunlu mecburi haraca baglamak gibi bir durum la karşı karşıyayız.belediye ler halka hizmet için yokmuydu.şuan daki sistem sanki halkı soymak için bilinçli geçiktirilmwk tedir.yeni yıl zamları nı ve benim cebimden çıkan zarırı kimler verecek kiiii.belediyenin bilinçli soygunu na dur diyen olmayacak mı yani.

  6. Üskata oturan Suriyeli aile aylardır gürültü yapmakta polis e şikayet ettim ama gürültüler dahada artı belediyeye şikâyet ettim bişey yapamayız dediler gece geç saatlerde gürültü ile şahsimdahil çocuklarımin piskolojisi bozuldu lütfen not dairede 4 bayan 4 erkek 2cocuk var kimse yardım etmiyor evsahini aradım ben aldığım kirayı bilirim gibisinden konuşuyor kime nereye başvurmamgerek

  7. İstanbul Kağıthane ilçesi Hamidiye mh. 21.sokakta Gizer İnşaat tarafından yapılan inşaatta yaya kaldırımını kendi kullanım alanına dahil etmiştir. Yani yaya kaldırımı işgal edilmiştir. Bu durumu Kağıthane Belediyesine ve 181 ihbar hattına ilettim.
    Bana cevap olarak ; inşaatın duvarlarının kendi parselin de kaldığı şeklinde cevap verildi. Burası daha önce de yerleşim alanı idi. Belediyenin döşediği parke taşlarıyla yaya kaldırımları mevcuttu. Toplu konutlarda yaya kaldırımımlarını genişletmek için inşaatlar içeri çekiliyordu, burda tamamen tersi yapılmıştır.
    Benim bu duyarlılığa karşı duyarlı olunmasını bekliyorum.

    • İstanbul kağıthane ilçesi Hamidiye mh. Arife sokakta Gizer İnşaat tarafından yapılan inşaatta yaya kaldırımlarını kendi kullanım alanına dahil etmiştir. Yani yaya kaldırımı işgal edilmiştir. Bu durumu Kağıthane Belediyesine ve 181 ihbar hattına ilettim.
      Bana cevap olarak ; inşaatın duvarlarının kendi parselin de kaldığı şeklinde cevap verildi. Burası daha önce de yerleşim alanı idi. Belediyenin döşediği parke taşlarıyla yaya kaldırımları mevcuttu. Toplu konutlarda yaya kaldırımlarını genişletmek için inşaatlar içeri çekiliyordu, burda tamamen tersi yapılmıştır.Bu şikayetler sonrası belediye kendi cikmazindan çıkmak için ve kılığına uydurmak için bir dizi çalışmalar yaptı.Yaya kaldırımı ana yola taşıdı.Gelişmeler belediyenin inşaat şirketinin hizmetinde olduğu anlaşılıyor.Cumhurbaşkanımızın İstanbul’a yazık ettik ifadesine tam bir örnektir.Bu gelişmeler seçim kaybetmenin bariz örneğidir.Benim bu duyarlılığıma duyarsız kalanları Allah’a havale ediyorum.Bu ihlali garip biri yapsaydı dozerler gelip yıkardı.Bu ihlalin benzerleri de mevcut. Hep güçlüler haklı oluyorsa bu İHBAR hatlarını KALDIRIN.

  8. Sayin. Basbakanim. Ben. 9. Ay. Once. Ameliyat. Oldum. Calisamiyorum bel fitigi. Ameliyati. Oldum bir 2. Ogeenci. Bir. Asker. Babasiyim. Oglum. Doguda. Asker. Hakkaride bir. Universiteli. Bir. Lise okuyan. Ogrencim. Var. Durumum. Iyi. Degil kaymakamliktan. Yardim. Istedim cevap. Gelmedi zonguldak eregliormanli . Beldesinde ikamet ediyorum. Rica. Ediyorum. Basbakanim yardim. Bekliyorum.

  9. izmir büyükşehir belediyesine bağlı izelman a,ş çalışırken hakkımı arararken sekizinci ayın ikisinde ikibinonyedide işten çıkardılar her hangi bir gerekce göstermeden ihbarımı vererek bununun yanı sıra bir günlük sigortamı yatırmadılar ve 23 günlük içerde olanizin paramıda ödemediler iznin yok dedier benim bu haklarımın tarafınızdan incelenip tarafıma iadesinin yapılmasını rica ediyorum ve izelman aş yapılan yolsuzluklukların vetarafıma bilgi verilmesini ve okadar icram varken beni mağdur ettiler bir dünya faiz ödedim ve borçlarımı bitiremedim yapılan haksızlıkları çözüme kavuşmasını istemskteyim gereğinin yapılmasını rica ediyorum

  10. Sayın cumhurbaşkanım ben yurdaki kızıma oğluma geri iadesine istiyorum ummahan karabulut yaşar karabulut ama bana geri vermiyor Sosyal Aille ve politikalar müdürleri oda yetmez gibi kızıma kurban bayramından buyana beni ve eşime göstermiyorlar ne için göstermiyorlar yavruma bana sayın cumhurbaşkanım başbakanım hem bana berna denilen müdür yardımcısıydı aylar önce kütahya sevgi evinde bana eskigedizden taşının söz verecem çocuklarınıza dediy ama söz verildiği halde bana çocuklarıma geri vermediler hatta en küçük kızıma göstermiyorlar kaç aylardır sayın cumhurbaşkanım başbakanım başbakanım ben hamide karabulut

  11. Sayın cumhurbaşkanım başbakanım burda bir roman oğlu var bunlan üç dört ay önceden Eray yağız bi nedir bilemiyorum bu genç Oğlum burdayken elinden zorla bohasına bıçak dayarak elinden almış yazık oda korkuyla vermiş telefonna sonra cocuk sokaklara çıkmadı bende oğluma sordum oda anne Eray yağız yazkimi ne benim elimden zorla bohasıma bıçak dayarak elimden aldı dediy Oğlum bana .( bende hemen adliye şikayet olmaya gittim ama nedense bir türlü orman genç çin ifadesi alınmadı bir türlü herkezler korkuyorlar bu romanlardan çünkü birileri birşey söyledimi insanlara huzursuzluk yapıyorlar sayın cumhurbaşkanım başbakanım ne olur ifadesi alınsın ve bunlara bir care bulunsun ne olursunuz bugün benim oğlana öğle yapan yarın başka çocuklara yapar sayın cumhurbaşkanım başbakanım biran önce yakalansın istiyorum sayın cumhurbaşkanım başbakanım o şahız sa şikayet ettimiz halde ifadesi alınmadı sayın cumhurbaşkanım başbakanım

  12. Sayın başbanım evlenmek için maddi durumum olmadığından kızın ailesi vermek istemiyor sevdiğimi bana bende kredi ödüyorum düğün yapacak durumum yok hırsızlık mı yapsam daha iyi gerçekten çok zor durumda yım yardımınıza ihtiyacım var. Allah rızası için yardım edin.

  13. Sayin başBakanım internetten ayakkabı siparisi verdim bana yırtık ayakkabı gondermişler ve ariyorum iade için bana küfürlü filan konusuyorlar bişey yapamazsınız gibi filan benim canım yandı başka kisilerinde canı yanmasın istiyorum musteri Danışma hattının numarası 0212 945 4726 faturadada sahinim otomativ kargo tekstil inşaat Tic. Ltd.şti Kartaltepe Mah çukur ova Caddesi No 35/c bayram Paşa İstanbul gerekenin yapılmasını istiyorum

  14. SELAMLAR BEN YURTDIŞINDA TÜRKMENİSTANDA SEHİL İNŞAATTA 13 YIL CALIŞTIM FAKAT FİRMA İFLASINI VERDİ FİRMASAHİBİDE ORTALIKTA YOK EMEKLİ OLABİLMEMİCİN YURTDIŞINDAKİ GÜNLERİMİ GETİRİP BORCLANMAYAPMAK İSTİYORUM. FAKAT BENDEN FİRMADAN CALIŞMA BELGESİ İSTENİYOR ORTADA OLMAYAN FİRMADAN NASIL CALIŞMABELGESİ ALAYIM. BUYÜZDENDİRKİ 8 YILDIR MADURİYET YAŞIYORUM .BUPROBLEMİ CÜZEBİLMEK İCİN TÜRKMENİSTANA GİTTİM KONSOLOSLUKTA CALIŞMA MÜŞAVİRİNE GİTİM BANA AYNI ŞEKİLDE FİRMADAN CALIŞMA BELGESİNİ GETİRMEMİ İSTEDİ.BÖYLEBİRFİRMAYOK ARTIKSÖYLEDİĞİMDE BANA KAVNUNU GÖSTEREREK YAPACAK BİRŞEY YOK SÖYLEDİLER ELİMDE RESMİ EVRAK OLARAK PASAPORTLARIM VAR NEYAPMAMLAZIKİ EMEKLİ OLABİLEYİM .BENİMGİBİL BİNLERCE İNSAN BUDURUMDA.MADUR FİRMALAR ZATEN GENELLİKLE BUCALIŞMA BELGESİNİ VERMİYORLAR EVRAKLARI ALANLAR DAVA ACARLAR KORKUSUYLA BİRCOK FİRMA VERMİYOR MUMADURİYETLERİİ NASIL GİDEREBİLİRİZ BİLGİLERİNİZE SAYGILARIMLA

  15. Iş veren ssk yapıyor 1000tlverıyor yemek yok sabah 7buyuk aksam 7cıkıs hafta sonları tatıl yok tatıl verdımı gunlugu kesıyor kızım için cabam patronun hakaretlerı cabası hıc sebebsız bugun işten cıkardı haber vermedı dulum iki kızım var kızımın biri lisede biri calısıyor mecburen basımızda babamız yok dıye ezılmek zorundamıyız kendım hastayım sureklı hastanelerde kızımın kazandıgıyla idare edıyorduk onuda patronu elimizden aldı lütfen bır cvp verın sıkayet etmek ıstıyorum

  16. Meraba ben İstanbul dan Şehit Murat Demirci Ortaokulundan yazıyorum okulumuz Şişli’de sakin ,güzel ve pilot olarak belirlenmiş bir okul okulumuz engelli bazı çocuklarımıza kucak açmış eğitim seviyesini herif biraz daha yükseltmeye çalışan özel bir okul tüm karışıklığı rağmen okulumuzda bir ilkokul ,milli eğitimin sınav okuma merkezi bulunmakta şu anda 3 tane kurum var ancak Bilsem diye bir kurum daha gelecek biz veliler çok tedirginiz okulumuzda dört kurum olacak buda eğitmen seviyenizi düsürücegine ve sevdiğimiz bazı öğretmenlerimizin okuldan gitmesi demek çocuklarımız zaten üstün zekalı çocuklar gelecek biz onların yanında kötü olacağız diye üzülüyor ve öğretmenlerinden kaybetme korkusu nedeniyle başarısız olacağız diye tedirginlik bizlere bu konuda destek olmanızı ve olayın araştırılması istiyoruz

  17. Merhaba ben Ankara Beypazarı ilçesinde ikamet ediyorum. Beypazarının en büyük sitelerinden biri olan sanayii mesken koop. bir evim var. Evim bahçe katında. Evimin önünde bahçe duvarında çalılıklar sebebiyle evim güneş görmez oldu pisliği ve evimi böcek sarmasıda çabası. Site yönetimine söylememe rağmen genel toplantıda çalılıkların kesilmemesi yönünde karar çıkmasını sağladılar. Biz 5 daire olarak çoğunluk kararı yüzünden mağdur olduk . Mağduriyetimizin giderilmesinde yardımlarınızı önemle rica ediyorum. Şimdiden size teşekkür ederim. Saygılarımla.

  18. Selamünaleyküm T.C başbakanlığın dikkatine .Ben Sivas asayiş komando birliği nde görev yapan EMRULLAH TÜRK ün annesi Asiye Türk. Oğlum 22 01 2018 de ayak parmağında ameliyat oldu oradaki doktorlar ortopedi ve başhekim 20 gün izin vermişler. Bölük komutanı tamam gidebilirsin demiş ve Oğlum otogara gittikten sonra tekrar çağırmışlar izini iptal edip ameliyatlı olduğu halde kamuflaj giyindirdiler ve göreve başlatmışlar. Bölük komutanıyla görüştüğüm halde annesi olarak biz böyle uygun gördük arkadaşlarla diyor bu kişi ve kişiler hakkında şikayetçiyim bana istediğin yere şikayet et diyor kimse birşey yapamaz diyor asker bukadar ucuzumu lütfen rica ediyorum bu şikayetini dikkate alın Kim bilir diğer yerde öbür askerler ne yapıyorlardı birçok asker intihar ediyor vuruluyor neden askerleri bunalıma sokuyorlar ALLAH için bi cevap bekliyorum.

  19. Ben 1980 maduru gurbetciyim
    Son birkac yildir Alnabyadan Türkiye ye geri dönmek icin tüm gayretimi ortaya koyuyorum türkiyede Günes Enerji santrali kurma girisimim ikinci defa patladi gerekcesine kendikerinin dahi kafa salladiklari celiskili sebep ve mazeretler Ben bir yatirimci olarak mazeret degil himet bekliyorun fakat mesafe alamiyoruz bu sebepten cok üzgüb ve madurum Ölfilm tüm Botin ve kurumlardan sikayetciyim

  20. efendim ben 25 yıldır çalışamıyorum omur ilik dalaşması ve ayrızamanda göğüs kafesinde buyumu var ayrı zamanda kua hastasıyım bu nedenlerden doyayı çalışamıyorum iki ayda bir 150 tl fondan yardım alıyorum geçimimi arkadaşlarım ve bu fonda almış olduğum 2 ayda bir parayla geçinmeye çalışıyorum tek başıma yaşıyorum oturmuş olduğum ev miraslı benim değil ama benim maddi durumum olmadığı için mirslı olan kişiler ben para talep etmiyolar ben bu hastalığa çocukluktan berı yaşıyorum 25 elektirik kullanıyorum ödüyemediğim için beni avukat kanalı ile 7 asliye ceza mahkemesine vermişlerşu anda yaklaşık 4 aydır elektiriğim kesik benim bu borcu ödeme durumum yok şu an hem maddi hem manevi çok buyuk sıkıntılar içindeyim efendim bem siz büyüklerimden talebim bu elektirik sorunum ile ilgilrnmeniz bu konu ile ilgili gereğinin yapılmasını özü ve saygılarımla arz ve talep ederim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz