Mesir Macunu Nedir – Mesir Macunu Ne İşe Yarar

0
2848

Mesir Macunu Nedir – Mesir Macunu Ne İşe Yarar
Mesir macunu bir nevi doğanın özünden gelen değerli bitkilerin karışımı ile hazırlanmış ve neredeyse her derde deva diyebileceğimiz bir sağlık formülüdür. Doğasında 41 adet bitkinin karışımı yer alır. Ancak bu bitkilerin zaman içerisinde artık bulunamaması nedeniyse sayısı azalsa da benzer nitelik taşıyan diğer bitkiler ile desteklenmiştir.
Mesir macununun çıkış hikayesi oldukça farklıdır, hatta bunun üzerinde tek bir hikaye yoktur. 3 Farklı olaydan söz edilir. Bunlardan ilki, Rum-Pontus kralı Mithridates önderliğinde hazırlatılmış bir panzehir olduğu söylenir. İkincisi ise, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi olan Hafsa Hatun’un ağır bir hastalık geçirdiği zamanlarda Manisa’da mesir macununun yapılmasıdır. Sonuncusu ise, Manisa’da bulunan bir akıl hastanesinin baş hekimi olan Musa bin Muslihiddin bin Kılıç’ın hastalarını tedavi ettirmek amaçlı bu macunu ürettiği söylenmektedir.

Bu macun doğadaki türlü türlü bitkilerin özlerinden yapıldığı için etki haznesi de oldukça çoktur. İnsanlar genel olarak bunu cinsellik bakımından uyarıcı olarak bilse de yararları bu kadar küçük değildir. Faydaları oldukça çoktur ama biz başlıca örnek verecek olursak, Dikkati ve hafızayı arttırır, akciğer ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir, idrar ve böbrek problemleri üzerinde etkilidir, Hipertansiyon ve kolesterole iyi gelir, vücuttaki şeker dengesini korur, soğuk algınlığı öksürük gibi hastalıklarla da mücadele eder.

Mesir macunu içerisinde 41 tane bitki bulunmaktadır. Ancak daha önce de söylediğimiz üzere şu an hepsi ile üretilmemekte ve daha çok günlük hayatta kolaylıkla bulabileceğimiz bitkiler ile desteklenmektedir. Son olarak günümüz bitkilerinden örnek vererek yazımızı sonlandıralım. Çivit – Çöpçini – Hindistan cevizi ve beşbase – anason – Darfülfül – Çörek otu – Hardal Tohumu – Havlican – Hiyarşenbe – Karabiber – Karanfil – Kakule – Kebabe – Kimyon .

Önceki İçerikKnidos Antik Kenti Hakkında Bilgi
Sonraki İçerikSalda Gölü Nerede
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz