Corona Virüsü Belirtileri Nelerdir?

0
177

Corona Virüsü Belirtileri Nelerdir?
Son zamanlarda dünya üzerinde etkisini gösteren Corona virüsü Türkiye’de ki sayısı da gün geçtikçe artık göstermektedir. Corona virüsü, insanlarda ya da hayvanlarda meydana gelen büyük bir virüs ailesine ait bulunmaktadır. Corona virüs etkisini Çin’de göstermesiyle birlikte neredeyse tüm dünya üzerinde pek çok ülkeyi etkilemiştir. Yapılan araştırmalar doğrultusunda Corona virüsü solunum yolu ve temas yolu ile hızlı bir şekilde yayılmaya başlamıştır. Böylelikle insanlar tarafından merak edilen sorular arasında ‘’ Corona virüsü belirtileri nelerdir? ‘’ gündemimizde yerini almaktadır. Ülkemizde Corona virüs 11 Mart 2020 tarihinde resmi olarak kayıtlara geçmiş bulunmaktadır. Böylelikle sıkı tedbirler alınarak bu salgın hastalıktan tez vakitte kurtulmanın yollarına başvurulmuştur. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler muhakkak düzenli, dengeli ve iyi beslenerek bağışıklık sistemlerini güçlendirmesi gerekmektedir. Özellikle öksürürken ya da hapşırırken muhakkak temiz bir mendil ile ağzımızı kapatmalıyız. Eğer yanımızda mendil bulunmuyor ise dirsek içini kullanmalı ve elimizi sık sık sabun ve su ile yıkayarak dezenfekte etmeliyiz. Bu salgın hastalık için alınan önemli tedbirler arasında el hijyenine dikkat etmek bulunmaktadır.

Corona Virüsün En Yaygın Belirtileri
Corona virüsü belirtileri nelerdir? Sorusunun en yaygın ve bilinen cevapları arasında ateş, öksürük ve nefes darlığı bulunmaktadır. Solunum yolu ile ilgili problem yaşayan kişilerin dikkatli olması ve tedbir alması önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Virüs insan vücudunda yer edindikten en az 2 gün sonrasında belirtileri ile kendini belli etmektedir. Ancak bu süre 14 güne kadar da uzayabilmektedir. Virüs zaman içerisinde ilerleyerek zatürre gibi hastalıkları da doğurmaktadır.

COVİD-19 olarak bilinen Corona virüsü ülkemizde her geçen gün artış göstermesinin yanı sıra göz tutulumu yaparak da ortaya çıktığı bilinmektedir. Göz içerisinde kızarıklık, çapaklanma, sulanma gibi problemlerinde Corona virüs belirtileri arasında bulunduğu bilinmektedir. Aynı zamanda her geçen gün yeni yeni belirtilerin ortaya çıkmasıyla birlikte koku ve tat duyusunun kaybının da Corona virüs belirtileri arasında bulunduğunu söyleyebiliriz.

Corona Virüs belirtilerini sizlere kısaca şu şekilde özetleyebiliriz;

  • Yüksek Ateş,
  • Nefes darlığı ( solunum yolu problemleri ),
  • Öksürük,
  • Göz kızarıklığı, sulanma, çapaklanma problemleri,
  • Koku ve tat duyu kaybı,
  • Boğaz Ağrısı
  • Burun Tıkanıklığı

gibi belirtiler Corona virüs belirtileri arasında bulunmaktadır. Günümüzde grip ya da soğuk algınlığı gibi hastalıkların belirtileri günümüzde Corona virüsü belirtileri ile neredeyse aynı olmaktadır. Böylelikle insanlar kesinlikle sıkı tedbir alarak bu salgından kısa dönem içerisinde kurtulmanın yollarını aramaktadır.

COVID-19 yani Corona virüsün en yaygın belirtileri arasında her ne kadar yüksek ateş, yorgunluk ve kuru öksürük bulunsa dahi bu salgın hastalığa yakalanan bazı hastalar da ağrı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı ve ishal gibi belirtilerinde görüldüğü saptanmıştır. Günümüzde bu salgın hastalığa yakalanan pek çok hasta özel bir tedaviye ihtiyaç duymadan kolay bir şekilde bu hastalığı yenerken, pek çok hasta da özel tedavi altına alınarak tedavi uygulanmaktadır. Bu hastalar üzerinde genellikle nefel almakta güçlük gibi problem görülmektedir. Corona virüsü yaşlı insanlar, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ya da diyabet gibi kronik hastalığa sahip olan kişilerde daha çok yaygın olarak görülmektedir. Böylelikle bu tarz problemleri bulunan kişiler muhakkak sıkı tedbirleri alarak hijyene önem vermelidirler. Ateş, öksürük ve nefes alma problemi ile karşı karşıya kalan kişilerin tıbbi yardım almaları önerilmektedir. Unutulmamalıdır ki erken teşhis her zaman sizler için daha avantajlı olacaktır.

Önceki İçerikCorona Virüse Karşı Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Vitaminler
Sonraki İçerikWhatsApp Messenger 2.20.156 Beta Apk İndir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz