Manchester Nasıl Bir Şehirdir

0
1444

Manchester Nasıl Bir Şehirdir?
Bugünkü yazımız İngiltere’nin en önemli yaşam şehirlerinden biri olan Manchester’a uzanmaktadır. Manchester, yaklaşık 500.000’lik nüfusa sahiptir ve sportif, ekonomik ve kültürel yapısıyla gezilmesi, görülmesi gereken güzel şehirlerden bir tanesidir. Aynı zamanda da sanayileşmenin ve endüstrileşmenin ilk adımlarına liderlik etmesi sebebiyle de ‘’Cottonopolis’’ lakabına sahip olmuştur.

Manchester, İngiltere’nin kuzey batısında, Büyük Britanya adasında ve Greater Manchester’ın merkezinde bulunmaktadır. Kendisine komşu olan ülkeler ise, Galler, Kuzey İrlanda, İskoçya ve İrlanda Cumhuriyetidir. Para birimi, ‘’Pound Sterling’’ olan ülkenin dili de şuan tüm dünyanın ortak konuştuğu dil olan İngilizcedir.

İngiltere’de ılıman okyanus iklimi hakimdir. Kışları fazla eksinin altına inmeyen sıcaklıklara sahiptir. Yazları da 32 derecenin pek üstüne çıkmaz. Gezi için en uygun aylardan biri Temmuz ayıdır. Sonbahara doğru da hafif ılıman geçiyor olsa da genel itibari ile yağışlı bir havası bulunmaktadır.

İstanbul’dan Manchester’a aktarmasız uçuşlar ile yaklaşık olarak 4-4.5 saat yolculuğunuz sürebilir. Aktarmalı olursa 6-8 saati bulabilir. Havaalanından da şehir merkezine 20-30 dakikada bir tren seferleri bulunmaktadır.

Şehir içi ulaşım konusunda otobüs seferlerinin tanında tren ulaşımı da mümkündür. Bunun yanında şehirde bisiklet yolları da vardır. Ancak işlek bir şehir olduğundan trafiği biraz yoğundur. Bu bakımdan kullanırken dikkatli olmak gerekir. Ayrıca özel arabanızla gezecek olursanız hatırlatmakta fayda var, İngiltere’de Türkiye’ye göre trafik ters yönde ilerlemektedir.

Manchester şehri sayısız müzeye, konser salonlarına ve tiyatroya sahip olması nedeniyle önemli bir ölçüde kültürel zenginliği ifade eder. Şehirde bulunan tarihi yapılara ve Victoria mimarisine sahip bir görüntü barındıran şehir her yıl yüksek turist kitlesini barındırır. Şehirde bulunan, Manchester müzesi, Manchester Katedrali, Bilim ve Sanayi Müzesi, İnsanlık tarihi müzesi, Manchester Yahudi müzesi, Manchester sanat galerisi, Çin mahallesi, John Rynalds Kütüphanesi ve Whitworth Sanat galerisini gezebilirsiniz.

Ulaşım
Şehir çok etkin ve gelişmiş bir toplu taşıma sistemine sahip. Metro, otobüs, tren gibi farklı araçlar şehrin hemen her bölgesine yolcu taşıyor. Manchester’da özellikle tramvay ağı çok geniş ve ‘’Day Saver’’ biletleri ile otobüs, tren ve tramvayların tamamından yararlanabiliyorsunuz.
Taksiler de şehirde toplu taşımaya önemli bir alternatif. Ancak taksi seçiminde dikkatli olmakta yarar var. Manchester’da ‘’mini cab’’ olarak adlandırılan siyah taksiler ve özel taksiler olmak üzere iki tip taksi ile karşılaşacaksınız.
‘’Mini cab’’ taksiler özel taksilere kıyasla biraz daha pahalı. Şehir merkezinde değilseniz, bulunduğunuz yere taksi çağırmanız durumunda taksiler biraz daha fazla dolaşarak size gelebilir ve olması gerektiğinden 4-5 Pound fazla ödeyebilirsiniz. Mecbur kalmadıkça taksi kullanmanıza gerek olmadığını da söylemekte yarar var. Toplu taşıma araçlarıyla şehirde birçok yere kolayca ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerikDebriyaj Nasıl Çalışır
Sonraki İçerikVodafone Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz