Kayıt Defteri Düzenleme Programları

0
3074

windows_kayit_defteri
Windows kayıt defteri Microsoft Windows 32-bit, 64-bit sürümleri ve windows mobile işletim sistemlerinin ayarlarının bulunduğu bir dizindir.Kullanıcılar denetim ayarlarında bir değişiklik yaoarsa tüm herşey buraya yansır ve orada tutulur.

Kayıt defteri hataları bilgisayarınızın problemli şekilde çalışmasına neden olan en önemli hatalardır.Yani bu bilgsayarınızda yazılımsa olarak bir aksama olursa bu dosyaları düzeltmeniz onarmanız geremektedir.Tabi siz bu ayarları tek tek yapmanız gerek kalmayacak şekilde yardım almanız gerekecektir.Yani belirli programlar kullanarak otomatik olarak yada siz bakım yapmaya başladığınızda sizin yerinize yapan programlar bulunmaktadır.

Siz bu ayarları tek tek elle yapamayacağız için programlar sizin belirledğiniz durumlarda yapabilir.Tabi yapmassanız ne olur diyorsanız zamanla bilgisayarda yavaşlamalar yada yükleyip kaldırdığınız programların kalıntıları bilgisayarınızda kaldığı sürece hatalar artmaya başlayacak ve ilerisi için sorunlar çıkarmaya başlayacaktır.

Bu problemlerle karşılaşmamanız için sizin için 5 adet sisteminizdeki kayıt defterini onaracak programları seçtik.

Free Registry Defrag
1-Free Registry Defrag
Free Registry Defrag programı bilgisayarınızdaki kayıt defterini düzenleyerek bilgisayarınızın daha hızlı ve seri bir biçimde çalışmasını sağlayan kullanımı kolay bir programdır.Free Registry Defrag programı aynı zamanda yedekleme ve geri yükleme noktası oluşturup herhangibir sıkıntı durumunda tüm bilgileri geri yükleyebilirsiniz.

Puran Registry Cleaner
2-Puran Registry Cleaner
Puran Registry Cleaner programı bilgisayarınızdan daha iyi bir performans elde etmek için windows kayıt defterinizde bulunan gereksiz kayıtları temizleyerek bilgisayarınızı rahatlatan ücretsiz bir programdır.

Özellikleri
-Geçersiz ve gereksiz kayıtları siler
-Tarama için biçim seçme
-Düzenleme öncesi yedek almak işlemi yapar.

CleanMyPC Registry Cleaner
3-CleanMyPC Registry Cleaner

Bilgisayarınızda yaptığınız değişiklikler ve yükleyip sildiğiniz programlar zamanda bilgisayarınızı yavaşlatır ve kullanımında performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz.Bunun için ise CleanMyPC Registry Cleaner programını kullanabilirsiniz.CleanMyPC Registry Cleaner programı bilgisayarınız otomatik olarak düzenler ve gereksiz girdileri silerek bilgisayarınızın performansınız arttırır.Aynı zamanda yedekleme işlemi yaparak olumsuz bir durumda yedeğinizi geri yükleyerek hatalardan koruma sağlar.

CCleaner_temizleme_programi
4-CCleaner
CCleaner programı sadece bir kayıt düzenleme programı değildir.Ama içinde bulunan ek yardımcıları sayesinde kayıt defterinizi düzenler ve olabilicek hatalara karşı sizi koruyacaktır.Türkçe desteği olan bu program kullanımı kolay ve basit arayüzü ile her kullanıcıya hitap eden bir programdır.

Advanced SystemCare
5-Advanced SystemCare
Advanced SystemCare programı içinde bulunan birçok programdan biride kayıt defteri düzenleme eklentisidir.Program ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı seçenekte piyasada bulunmaktadır.Eğer sadece kayıt defteri ile sınırlı kalmak istemiyorsanız ve gelişmiş bir program istiyorsanız Advanced SystemCare programdır tam size göre bir programdır.

Önceki İçerikİphone İnternet Arama Geçmişi Nasıl Silinir
Sonraki İçerikHattım Bloke Oldu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz