Fethiye Patara Plajı – Patara Plajına Nasıl Gidilir

0
1239

Patara Plajı – Patara Plajına Nasıl Gidilir?
Patara Plajı ülkemizin önemli turizm ve tatil beldelerinin yer aldığı Muğla ve Antalya illerinin arasında yer alan bir sahil kesimidir. Uzunluğu ve carettaların üreme alanı olmasından ötürü oldukça büyük değere sahip bir plajdır. Türkiye’nin her ne kadar 2. Büyük plajı olsa da ön plana çıkması ve önemi itibari ile her zaman en büyük plaj gözüyle bakılmıştır. Ülkemizin güney batısına denk gelen bir yerde Fethiye ve Kaş ilçelerinin arasında yer alan bir sahil kesimidir Patara Plajı. Turizm ve tatil beldelerinin ortasında yer almasından ötürü neredeyse herkes tarafından bilinmektedir. 12 km kadar bir uzunluğa sahip olan plaj 300 ila 1500 metre arasında değişen bir genişliğe sahiptir. Herkesin yaz aylarında serinlemeye ihtiyaç duyduğu bu bölgede plaja giderek yüzmek isteyenler için biraz olumsuz durum teşkil etse de gençlerin ya da büyüklerin su üzerinde eğlenmeleri ihtimaldir. Çünkü plaj boyunca deniz hemen derinleşmemektedir. Eğer gerçekten de yüzmek istiyorsanız belli bir yol yürümek durumunda kalabilirsiniz. Yaklaşık diz boyuna ulaşan bir derinliği olan sahil kesiminde bir de denizin oldukça çok dalgalı olması farklı bir dezavantajdır. Tabi bunun yanında yer yer akıntılara da denk gelebilirsiniz ve kendinizi biraz sahilden uzaklaşmış hissedebilirsiniz.

Plajın önemli etkenlerinden biri de caretta carettaların üreme alanlarından biri olmasıdır. Malum neslinin tükenme tehlikesi bulunduğundan ötürü özel bir proje kapsamında korunmaları sağlanmaktadır. Bu yüzden plaj gündüzleri insanlara açıkken akşam 20.00’dan itibaren kapatılmakta ve hayvanlara rahat bir ortam sunulmaktadır. Bu saatler arası herhangi bir insanın girişine izin verilmemekle birlikte herhangi bir ışık yakılması ve yansıtılması da yasaktır. Bu sayede doğal ortamın bozulmaması amaçlanmaktadır.

Plaja en yakın belde Gelemiş’tir. İster Fethiye’den yola çıkın ister Antalya’dan, Kalkan ilçesine doğru gittiğinizde en yakın yol ayrımından Gelemiş’e doğru yöneldiğinizde buradan plaj tarafına geçiş yapabilirsiniz. Son olarak plaj giriş ücreti bulunduğu gibi şezlong gibi diğer ihtiyaçları da parayla temin edebilirsiniz. Ve ayrıca buraya en yakın olan Gelemiş, aynı zamanda alışveriş yapacağınız son yer olacaktır.

Önceki İçerikPhilips 49PUS7002 49 Teknik Özellikleri
Sonraki İçerikDalyana Nasıl Ulaşılır – Dalyan Yol Tarifi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz