Dalyana Nasıl Ulaşılır – Dalyan Yol Tarifi

0
1004

Dalyana Nasıl Ulaşılır – Dalyan Yol Tarifi
Dalyan’a ‘’Gizli Cennet’’ denildiğini hiç duymuş muydunuz? Evet, aslında bir başka deyişle böyle anılıyor. Çünkü her ne kadar turizm beldeleri ile iç içe bulunsa da doğal güzelliğinden ödün vermeyip bu günlere kadar kendisini koruyabilmesidir. Bunun nedeni de ana yolun buradan geçmeyip biraz yani 12 km kadar içerde kalmasından dolayıdır. Dalyan’ı biraz tanıyacak olursak, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı bir yerleşkedir. Nüfusu 5 bin kadar az olmasına rağmen çoğunluğunu da yabancı uyruklular oluşturmaktadır. İsminin vermiş olduğu ipucuyla da anlayacağımız üzere eskiden buranın en önemli gelirinin başında balıkçılık yer alıyordu. Pamukçuluk ise balıkçılığı takiben 2. Sırada yer alıyordu. Ancak günümüze baktığımızda coğrafik kesimi de göz önüne aldığımızda bu sıralamanın başını artık turizm almış bulunmakta.

Turizm ile yalnızca doğa, yeşillik ve deniz değil daha pek çok değere sahip bir şekilde sizleri karşılıyor. Şifalı kaplıca suları, dünya çapında ünlülere hizmet etmiş olan çamur banyoları, termal kaplıcaları, kanalda yapabileceğiniz tekne turlarına çıkabilirsiniz. Dünya’nın ilgi odağı olmuş caretta-caretta kaplumbağaları, yılın Nisan ayı ile Eylül ayı arasında burada bulunmakla beraber Dalyan kanalında Nil kaplumbağalarını da görmeniz oldukça olasıdır.

Daha bahsedip bahsedemediğimiz çok fazla güzelliği ve tatil imkanı bulunduğu kadar sizlerin de gezip görmeniz gereken tatil beldelerinden bir tanesidir. Bu güzel memlekete deniz yolu hariç her şekilde kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Şimdi bu ulaşım yollarını sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Otomobil:
Dalyan’a geçiş yapacağınız en yakın yer Ortaca ilçesi olacaktır. Ortaca ilçesi Muğla Antalya yolunun üzerinde bulunmaktadır. Dalyan ise Ortaca ilçesinden 12 km kadar içeride yer almaktadır. Bu yollar sayesinde ana yoldan oldukça rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak eğer ki Muğla ve Marmaris tarafından geliyorsanız Köyceğiz’den hemen sonra yer alan Yuvarlakçay Köprüsü’nden sağa doğru bir yol ayrılmaktadır, Dalyan tabelası ile. Bu yol ana yol ile bağımsız arazi yolu olduğundan oldukça virajlı ve bozuk zeminli bir yol ile karşılaşacaksınız.

Otobüs Firmaları:
İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden bu tarafa doğru yolculuk yapacaklar için ilk istikamet olan Ortaca’ya ulaşmaları gerekecektir. Bu yüzden Fethiye yönüne giden biletleri almanız önerilir. Bir de Marmaris yönüne giden biletler olacaktır ki bu biletleri aldığınızda sizi Muğla’da indirmeleri muhtemel olacaktır. Çünkü bu otobüslerin geçiş güzergahında Ortaca bulunmaz. Ve bu nedenle sizin Muğla’dan tekrar bir minibüse atlayıp yolculuk etmeniz gerekecektir. Bu durum da o kadar yolculuğun üzerine oldukça zahmetli gelecektir. Otobüs firmaları araştırmaya başlamadan önce Pamukkale ve Kamil Koç firmalarının düzenli seferleri olduğunu belirtelim. Bu firmalar aracılığıyla Ortaca’ya ulaşabilir ve buradan da 15 dk gibi kısa süreli bir dolmuş yolculuğu ile Dalyan’a ulaşabilirsiniz. İstanbul üzerinden gelmek isteyenler ise önünüze 2 seçenek çıkacaktır. Bunlardan ilki İzmir üzerinden ve ikincisi ise Afyon üzerinden olanıdır. Arada sadece iki saatlik bir fark bulunuyor olsa da uzun yolculuklarda 5 dakikanın bile varlığı zahmetli gelebilir. İzmir’den yola çıkarsanız 12 saatte, Afyon’dan yola çıkarsanız da 14 saat gibi bir sürede ulaşabilirsiniz.

Mesafeler : Mesafelere bakacak olursak:
Dalyan-İstanbul: 870 km, Dalyan-İzmir: 320 km, Dalyan-Antalya: 270 km, Dalyan-Ankara: 710 km
Bu mesafeler eğer ki çok gözünüzde büyüdüyse ve uzun yolculuklardan yoruluyorsanız en son ve en etkili çözüm olan hava yolunu kullanabilirsiniz. Dalyan’a en yakın mesafede bulunan Dalaman Havaalanı üzerinden bölgeye ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Dalaman Havaalanı:

Dalaman ile Dalyan arası 28 km olup yaklaşık olarak 20-30 dakikalık bir süre içerisinde ulaşım sağlayabileceğiniz bir yakınlık ile gelebilirsiniz. Bu arada en etkili ulaşım aracı olan taksileri kullanabilirsiniz. Bölgenin hava yolu ulaşımında yalnızca Kış aylarında THY’nı kullanabilirsiniz. Bu aylar haricinde diğer hava yolu şirketleri sayesinde buraya uçuşunuzu sağlayabilirsiniz. Aşağıya ulaşabileceğiniz başlıca havayolu şirketlerinin numaralarını vereceğiz.
Pegasus Hava Yolları: 444 0 737 , Atlas Jet: 444 3 387 , THY: 444 0 849 , Onur Air: 444 6 687

Önceki İçerikFethiye Patara Plajı – Patara Plajına Nasıl Gidilir
Sonraki İçerikPapara Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz