Cilt Dostu Besinler

1
1238

Cildimizi pahalı kremlerle genç tutmaya ya da gençleştirmeye çalışıyoruz; ama cildin kremler kadar etkili dostları olduğunu unutmamalı..

Cildinizi kremlerle, çeşitli takviyelerle gençleştirmeye çalışırken, içeriden de bunu desteklemeyi unutmayın. Çünkü bazı gıdalar cildinize gençlik ve güzellik katma özelliğine sahip. İşte bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyin. Bir süre sonra sonuçlarını aldığınızı göreceksiniz. İşte cilde gençlik ve güzellik veren gıdalar:

Somon balığı

Omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan somon balığı, ciltte iltihaplanmayı, kızarıklığı ve kırışıklıkları önler. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan ve vitamin (B ve D) kaynağıdır.

Az Yağlı Yoğurt

Tek kelime ile kalsiyum kaynağı. Güçlü kemikler, tırnaklar ve dişler için tüketilmeli.

İstiridye

İyi bir çinko kaynağıdır. Çinko, cildin yenilenmesini ve onarılmasını sağlayan kolajen oluşumunda etkilidir.

Yaban Mersini

Antioksidan kaynağıdır ve enfeksiyon gidericidir. Uzun vadeli hücre tahribatını önler.

Kivi

Bir başka antioksidan kaynağı. Ayrıca C vitamini ve potasyum açısından zengindir. Kırışıklıkları önlemeye yardımcıdır. Tatlı patates Beta-karoten kaynağıdır. Cildin pürüzsüz görünüme kavuşmasını sağlar, güneşin zararlı etkilerine karşı cildi korur.

Ispanak

Beta-karoten ve lütein kaynağıdır. Gözleri korur.

Domates

Güçlü bir antioksidan ve likopen kaynağıdır. Güneş yanıklarına karşı korur.

Ceviz

E vitamini ve omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Sedef hastalığı ve egzama gibi cilt hastalıklarına karşı savaşır.

Siyah çikolata

Antioksidan içerir. Kakao (en az yüzde 60 kakao içeren çikolata tercih edin) kan akışını artırır, güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruyucu rol oynar.

SU CİLDE HAYAT VERİR

Cildiniz için en iyi nemlendirici su. Eğer cildinizin nemsiz olduğunu düşünüyorsunuz, günde en az 5-6 bardak su içmeye çalışın. Bütün doğaya hayat veren su, cildinize de hayat verecektir. Su sadece güzelliğiniz için değil sağlığınız için de gerekli. Eğer su içmiyorsanız, cildinize ne kadar nemlendirici krem sürerseniz sürün, yine de mat ve kuru olmasını engelleyemezsiniz.

BASİT DOĞAL REÇETELER

Bütün bunlardan en iyi sonucu alabilmek için en önemli şart tabii ki cildin temiz tutulması. Cildinizi temizlemeden asla yatağa girmeyin. İşte size bu konuda cilt dostu doğal reçeteler:

– En iyi tonik gül suyu. Yüzünüzü her gün gül suyu ile temizlemeyi ihmal etmeyin.

Ananas suyu ve yulafı karıştırın ve karışımla yüzünüzü temizleyin. Ananas, ölü deriyi eriten enzimler içeriyor. Yulaf ise cilt yüzeyinin canlanmasını sağlıyor.

– Cildiniz kuruysa, bir şeftaliyi ezin ve balla karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürüp 10 dakika bekleyin. Sonra durulayın. Cildinizin kuruluğu, donukluğu ve matlığı hemen geçecektir. Bu formülü sık sık tekrarlayarak cildinizi canlı tutun.

YAZ İÇİN REÇETE

Sıcak ve güneşli hava cildi yorar, dolayısıyla da zarar verir. Yazın cildi ferahlatmak, canlandırmak, temizlemek, ter ve yağdan arındırmak çok önem taşır.

İşte bunun için bir reçete: Gülsuyu, papatya çayı, yeşilçay, nane ya da maydanoz suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz. Bunları hazırlayıp buzdolabında saklayın. Hatta püskürtücüsü olan bir şişeye koyarsanız, yüzünüzü temizledikten sonra kullanımı da daha keyifli olacaktır. Buz kalıbına da koyup dondurabilirsiniz. Bu maddeleri buz kalıbından çıkarıp yüzünüze sürdüğünüzde artık sıcak ve güneşin etkisini hemen unutacaksınız.

Önceki İçerikFarmVille’den sıkılanlar için yepyeni bir oyun FrontierVille
Sonraki İçerikHaftada 3 bardak kola içiyorsanız… Kolanın bir zararı daha!
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz