Çevreyi korumak için neler yapılmalıdır?

0
1949

Çevreyi korumak için neler yapılmalıdır?
Çevreyi korumak insan geleceği için ve sağlığı için önemli bir faktördür. İnsanın hayatta kalabilmesi için en önemli hususlardan biri olan oksijeni koruması için yeşil alanları koruması gereklidir. Aynı zamanda yaşam ihtiyacı olduğu kadar insanların aradığı ferahlık ta yeşillikten gelir. Bir park ya da bahçenin, günün stresinden bir saat dahi olsa kurtarması demektir. Çevrenin temiz olması göz güzelliği açısından önemlidir. Kısacası çevre demek insan yaşamı için her şey demektir.

Günümüz toplumu her an gelişmekte olan bir toplumdur. Buna en büyük etken ise teknolojidir. Ama teknolojinin getirmiş olduğu bazı kolaylıklar bunun yanında bazı zararları da getirir. Bir araba örneği verecek olursak, egzozundan çıkan zehirli gazlar hava kirliliğine yol açar. Ama oysaki araba bizlerin ulaşımını kolaylaştırmada en büyük rolü oynayan bir araçtır. İşte bu yüzden teknoloji güzel olsa da zararlı olduğu gibi bizlerin çevreye olan borcumuzda ya bunun dengesi sağlanmalıdır ya da anti etkiyi yaratabileceğimiz yeşil alanların artırılmasıdır.

Metropol şehirlerin en büyük eksikliklerinden biri yeşil alanlardır. Park ve bahçelerin yerlerini hep büyük alış veriş merkezleri ya da binalar almaktadır. Oysaki bir kaç ağaçlık alan olsa insanların çıkıp dolaşabilecekleri alanlar olsa o şehrin tüm bunaltıcı havasından kaçabiliriz.

Şehrimizin sokaklarına bakarız bazen her yer çöpten geçilmez. İnsanlar hep yerlere çöp atar ya da tükürürler. Bu olağan bir şeydir. Ama aslında kendimize zarar veririz haberimiz olmaz. Bunun için insanların bilinçlendirilmesi gerekir. Ahlaki değerlerin aşılanması ve toplum bilincini öğretmek gerekir.

Sadece yaşadığımız alanların içi için konuştuk. Ama bununla da sınırlı değildir. Bizim içtiğimiz sulara varana kadar her şey çevre içerisinde yer alır. Fabrika atıklarının denizlerimizi kirletmesi örnek verilebilir. Bunun yanında aynı atıkların farklı yollarla akarsularımıza atılması. Ya da düzensiz yapılan barajlar ya da baraj gölleri, tarımsal açıdan bizlere zarar verir. Ormanların olması gereken yerlerde biz ağaçları kesersek hem ekolojik denge elden gider hem de canlıların yaşamını sürdürebilmesi için gereken oksijen azalır. Son olarak ta geri dönüşümleri ele alalım. Doğada yok olması uzun yıllar alan plastik ya da pil gibi atıkların gelişi güzel atılmaması ve onların toplanarak imhası ya da geri dönüşümü sağlanmalıdır.

Önceki İçerikSamsung Galaxy J7 (2017) Teknik Özellikleri
Sonraki İçerikBluTV Üyeliğimi Nasıl İptal Ederim
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz