Samsung Galaxy J7 (2017) Teknik Özellikleri

0
866

Samsung Galaxy J7 (2017) Teknik Özellikleri
Samsung geliştirdiği üst düzey telefon teknolojilerinin ve serilerinin yanında orta düzey kullanıcıları da unutmuyor haliyle. Samsung Galaxy J7 ile orta sınıf android telefon teknolojisi piyasasına giriş yapıyor. Performans testlerinden aldığı puanlar da göz önünde tutulduğunda ( tabi telefondan beklediğiniz özelliklere göre değişir bu durum ) gayet ideal bir telefon olabilmektedir. Tasarım yönünden sade bir görünüm ile kendini ifade eden telefon, ortalama kamera teknolojisi ile teknolojinin arkasında kalmayacak bir çizgiyi kendisine hedef seçmiş gibi gözüküyor. Kapasite bakımından dahili hafıza çok üst düzey sayılmıyor ve SD kart yardımı ile kapasite artırılıyor olsa da ortalama piyasa telefonlarının yanında yer almayı başarıyor. Buyurun özelliklere geçelim.

Tasarım ve Boyutlar
Samsung Galaxy J7, şık tasarımı ve sade duruşu ile kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmış durumda. 181 gram ağırlığında olan telefon genel hatları ile 152.5 mm boy, 8 mm kalınlık ve 74.8 mm en boyutlarındadır. Malzeme seçimlerinde metale gidilmiş olan cihazda gayet pürüzsüz ve sade bir görünüm elde edilmiştir. Telefonun diğer hatlarına ve tasarım üzerindeki özelliklerine geçecek olduğumuzda, güç tuşunun hemen üzerinde hoparlör çıkışının olduğunu görüyoruz. Klasik olarak şarj girişini telefonun alt kısmında. Ve yine aynı yerde kulaklık girişi bulunuyor. Parmak izi sensörü de telefonun ön tarafında ana menü tuşunda bulunuyor. Telefonun son olarak altın, pembe, mavi ve siyah renklerde kasaları mevcut.

Ekran
Samsung Galaxy J7, ekran özellikleri bakımından orta büyüklükte ideal bir ekrana sahip. Ekranın boyutu 5.5 inç olarak ayarlanmış. Genel olarak ekran kasa oranına baktığımızda ise %73’lük bir oran görüyoruz. Çok yüksek olmasa da ideal bir oranı bulunmakta. Dokunmatik türü ise kapasitif ekran. Super AMOLED ekran teknolojisine sahip olan cihazda ekran çözünürlüğü 1080 x 1920 Full HD. Oldukça canlı ve kaliteli görüntüler elde edebilirsiniz. Cihazın piksel yoğunluğu 401 ppi’dir. Orta düzeyde bir ppi değerine sahiptir. 16 milyon kadar renk yoğunluğu bulunur. Ekranda bulunan diğer özellikler ise multi touch, Always-on Display yani sürekli açık ekran ve 2.5 D eğimli ekran teknolojisidir.

İşlemci – Ram – Depolama
Donanımsal özelliklerinde karşımıza Octa -Core 1.6 GHz ARM Cortex -A53 işlemcisi bulunan Samsung Exynos 7 Octa 7870 yonga setli cihaz çıkıyor. Bu cihaz aynı zamanda işlemcisine destek olarak Mali -T830 MP1 grafik işlemcisine sahip. Piyasa genelinde oldukça iyi özelliklere sahip olan Galaxy j7, 8 çekirdekten oluşuyor. Yapılan antutu (v6) performans testlerine göre 46.500 puan alan cihaz ortalama bir kullanım performansı veriyor kullanıcılarına. LPDDR3 tipine sahip 3 GB RAM barındıran telefon aynı zamanda kullanıcılarına ortalama bir hafıza alanı da sağlıyor. Dahili olarak belirlenen kapasite 16 GB iken, bu kapasite miktarı SD kart ile artırılabiliyor. 256 GB’a kadar kapasiteyi artırmanız mümkün.

Kamera
Kamera bakımından hem ön hem arka kamera olmak üzere çok bir fark bulunmaksızın yüksek görüntü kalitesi sunan bir çözünürlüğe ev sahipliği yapıyor. Cihazın arka kamerası 13 MP olarak belirlenmişken, ön kamerası ise 12 MP’dir. Arka kameranın fotoğraf çekimlerini destekleyen bir FLAŞ/LED bulunuyor. Arka kameranın diyafram açıklığı f/1.7 olarak ayarlanmış iken ön kamerada bu durum f/1.9’dur. Ön kamera ile daha geniş ve iyi fotoğraflar elde edebilirsiniz. Video çözünürlüğünde 1080 Full HD çözünürlüğe sahip olabilirsiniz. Ancak bu telefonda çoğu telefonda olduğu gibi optik görüntü sabitleyici bulunmuyor. Bunun dışında elle odaklama, otomatik odaklama, HDR, Panoroma, yüz algılayıcı dibi seçenekler bulunabiliyor.

Batarya miktarı ve konuşma
Cihazda bütün bağlantı seçenekleri bulunuyor. 2G, 3G, 4G ve 4.5G (LTE Cat.6 teknolojisi) ile dilediğiniz gibi bağlantı yapabilirsiniz. 4.5G bağlantısına örnek verecek olursak indirme hızı 300 Mbps ve yükleme hızı 50 Mbps olarak ifade ediliyor. 5.5 inçlik ekran büyüklüğünü ve de performans değerini karşılayacak şekilde cihazda 3600 mAh batarya bulunuyor. Li-Ion teknolojisine sahip batarya değiştirilemiyor. 3G ile yaklaşık olarak 24 saat kadar konuşma süresi tanımlanabilir. Bu durum wifi ile 16 saat ve 4G ile 15 saat dolaylarında. Son olarak cihazın IP sertifikasında suya ve toza dayanıklılık bulunmuyor ve ana ekran butonunda parmak izi okuyucusuna yer verilmektedir.

Önceki İçerikOksijenli ve oksijensiz solunum nedir?
Sonraki İçerikÇevreyi korumak için neler yapılmalıdır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz