2016-2017 Askerlik İşlemleri ve Celp Dönemleri

1394
15015

1996 doğumlu ve 2016-2017 yılında askere gideceklerle ilgili birkaç hususu belirtelim.

Örneğin; 1996 ve daha yaşlı doğumluların yoklamaları, 01 Ocak 2015 tarihinde başlayıp 02 Şubat 2016 (muhtemel) tarihinde sona erecektir.

*2016-2017 yılı celp dönemlerini görmek için tıklayınız……

İLK YOKLAMA

– Bu yıl askerlik çağına girenlerin yani 1996 doğumluların nüfus kayıtlarındaki bilgileri içeren ilk yoklama kimlik çizelgeleri 1-30 Nisan tarihleri arasında, nüfusa kayıtlı olunan yerin köy veya mahalle muhtarlıkları ile askerlik şubelerinde askıya çıkarılmak suretiyle ilân edilir.

– Askı süresi içinde, ilk yoklama kimlik çizelgelerini incelemeniz, isminiz yoksa veya kimlik bilgileriniz hatalı veya eksikse, gerekli düzeltmeleri yaptırmak üzere, 15 Mayıs tarihine kadar nüfus idaresine başvurmanız gerekmektedir.Çizelgedeki kimlik bilgilerinde hata veya eksik bilgi bulunmayanların ikâmet adreslerini listelere yazdırmaları yeterlidir.

SON YOKLAMA
Askerlik şubeniz; 1 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasındaki herhangi bir günde sizi yoklamaya davet eden “Son Yoklama Çağrı Tebligatı”nı adresinize gönderecektir.
Herhangi bir nedenle, çağrı tebligatı elinize ulaşmasa dahi; bulunduğunuz yer askerlik şubesine müracaat ederek, yukarıdaki tarihler arasında yoklamanızı yaptırmanız gerekmektedir.

Nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe dışında ikâmet etmekte iseniz bu tebligat ile birlikte bölgesinde bulunduğunuz askerlik şubesine başvurunuz.

Son Yoklama Gününden Önce;

  • Verem savaş dispanserine giderek, verem taraması yaptırıp sonuç belgesini alınız.
  • Nüfus hüviyet cüzdanınızı,
  • 2 adet fotoğrafınızı,
  • Öğrenim durumunuzu gösterir belgenin aslı ve fotokopisini,
  • Verem savaş taraması sonuç belgesi
  • Meslek veya sanatınıza ait belgeleri,
  • Sporcu lisansınızı,
  • Sürücü belgenizin aslı ve fotokopisini mutlaka yanınızda bulundurunuz.

Son yoklama sırasında sağlık durumunuzun tam olarak tespit edilebilmesi için varsa önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz hastalıklara ait tedavi belgeleri ile raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene sırasında durumunuzu tabiplere mutlaka bildiriniz.

Öğrenci, hapis, yurtdışında işçi veya işveren olarak veya hastanede bulunuyor iseniz, ilgili kuruluşlardan veya konsolosluklardan alacağınız bu durumunuzu belirten belgeleri 31 Ekim tarihinden önce askerlik şubesine gönderiniz veya gönderilmesini sağlayınız.

Son yoklamanızı süresi içinde yaptırmadığınız ve mazeretinize ait belgeleriniz askerlik şubesine ulaşmadığı takdirde yoklama kaçağı suçu işlemiş olur ve Askerlik Kanunu ve Askeri Ceza Kanunu gereğince, askerlik şubelerince idari para cezası veya cumhuriyet baş savcılıkları tarafından yapılacak yargılama sonucunda hapis veya ağır hapis cezası ile cezalandırabilirsiniz ağır hapis cezası aldığınız takdirde kamu hizmetlerinde görev alma, seçme ve seçilme hakkı vb. Bazı kamusal haklardan ömür boyu mahrum kalabilirsiniz.

Kaynak : ASAL

Önceki İçerikCasio Erkek Saat Modelleri
Sonraki İçerikModifiyeli Fiat Doblo Modelleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1394 YORUMLAR

      • kesın boyle bır hakkımız varmıdır?özge ASAL’ın sıtesıne baktım… erken sılah altına alınmak ıstıyorum ne yapmam gerekır dıye bır soru var ve altına yazılan cevap:Son yoklama işlemini yaptırmamış yükümlülerin, en yakın askerlik şubesine müracaat ederek son yoklamalarını yaptırmalarını müteakip silahaltına alınmak istedikleri celp dönemi tercihinde bulunmaları gerekmektedir.

        Son yoklaması yapılmış olanlar ise, askerlik şubelerine müracaat ederek veya e-devlet kapısından (www.turkiye.gov.tr) silahaltına alınmak istedikleri celp dönemi tercihini yapabileceklerdir.

        bu konu hakkında bılgısı olan varsa yardımlarınızı beklıyorum teskkr ederım. 🙁

        • askerlık subelesıne gıdıp sevk (dılekce vermn lazım rkdasım ben verdım subat gıdıorum

        • sezer kardesım nasıl bı dılekce yazdın?sen normalde kaç tertip gidiyordun? yol gösterırsen gıdıp bende dılekce verıcem…

        • kardeşim dilekçe die bişey yok yaa zaten muayanede sana şubat gitmek istermisin die sorucak

        • ıns kardesım inan subat gıtmeyı ne kdar ıstıyorum bılemezsın.işim dolayısıyla temmuzun sonunda gıdecem muayne olmaya… sezer ben dilekçe verdım subat gıdıyorum dedı kesın subat gıdecegını nerden bılıyo kı ?

        • öyle her kafasına esen 1 gidebilseydii ooo askeriye tertipleri nie çıkardı o zaman öyle bişey yok kardeşim sadece askeriyenin asker ihtiyacına bağlı anca öle istek yaparsın sana werilen belgede 2011 şubat yazar ama altta askeriyenin notu wardır kabul olursa 1 die

  1. selam arkadaşlar şanlıurfa-viranşehirde oturuyorum. bizim 90 dogumlular 2 kalktı viranşehir kac kalkar hakkında bilgisi olan warmı yada nereden öğreniyoruz?

  2. 91/1 Kral 🙂 tertip mehtap yakındır subat yolcuları sıkinti yok Allah tüm mehmetciklerimizin ve mehmetcik adaylarının yar ve yardımcısı olsun.!!

  3. beyler dilekçe derken zaten muayanede size sorcaklar 1 gitmek istiomusun eğer kabul olursa gitceksin olmazsa tertibini bekliceksin kesin bişey değil yani askere ihtiyaç olursa kabul oluo bizim arkadaş 4 çıktı 1 istediğini söyledi muayanede istek yaptı memurda ocak 15 te gel sonucu öğren kabul olursa gidersin dedi az bi ihtimal kabul olması

  4. 91/1 KraL tertip baba gider alem izler.. 😀 Bu siteyi yaklasık 1 senedir takip ediyorum 91 celp sayfalarının arasında en iyi ve sohbetli bi site oldu. celp bekledik heycanlandık ve biti. sıra geldi nereye gidceğimize haydin uşaklar düşceğimiz yeri dört gözle bekleme hasretiyle ii geceler Allaha emanetsiniz. 🙂

    • aga 1 gideceğini nerden biliyorsun ben girdiğimde 2010 celb dönemlerinin aynısı çıkıyor bana daha bellli değil diyorlar sen kaynağı nerden buldun soylersen 10 numara olur

        • aynen kardsm tolga kardesımın dediğini yap asal yaz ılk cıkan siteye tıkla 2011 celp dönemleri.. YENİ diye yazar tıkla indir ordan bakabilirsin..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz