2016-2017 Askerlik İşlemleri ve Celp Dönemleri

1394
14998

1996 doğumlu ve 2016-2017 yılında askere gideceklerle ilgili birkaç hususu belirtelim.

Örneğin; 1996 ve daha yaşlı doğumluların yoklamaları, 01 Ocak 2015 tarihinde başlayıp 02 Şubat 2016 (muhtemel) tarihinde sona erecektir.

*2016-2017 yılı celp dönemlerini görmek için tıklayınız……

İLK YOKLAMA

– Bu yıl askerlik çağına girenlerin yani 1996 doğumluların nüfus kayıtlarındaki bilgileri içeren ilk yoklama kimlik çizelgeleri 1-30 Nisan tarihleri arasında, nüfusa kayıtlı olunan yerin köy veya mahalle muhtarlıkları ile askerlik şubelerinde askıya çıkarılmak suretiyle ilân edilir.

– Askı süresi içinde, ilk yoklama kimlik çizelgelerini incelemeniz, isminiz yoksa veya kimlik bilgileriniz hatalı veya eksikse, gerekli düzeltmeleri yaptırmak üzere, 15 Mayıs tarihine kadar nüfus idaresine başvurmanız gerekmektedir.Çizelgedeki kimlik bilgilerinde hata veya eksik bilgi bulunmayanların ikâmet adreslerini listelere yazdırmaları yeterlidir.

SON YOKLAMA
Askerlik şubeniz; 1 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasındaki herhangi bir günde sizi yoklamaya davet eden “Son Yoklama Çağrı Tebligatı”nı adresinize gönderecektir.
Herhangi bir nedenle, çağrı tebligatı elinize ulaşmasa dahi; bulunduğunuz yer askerlik şubesine müracaat ederek, yukarıdaki tarihler arasında yoklamanızı yaptırmanız gerekmektedir.

Nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe dışında ikâmet etmekte iseniz bu tebligat ile birlikte bölgesinde bulunduğunuz askerlik şubesine başvurunuz.

Son Yoklama Gününden Önce;

  • Verem savaş dispanserine giderek, verem taraması yaptırıp sonuç belgesini alınız.
  • Nüfus hüviyet cüzdanınızı,
  • 2 adet fotoğrafınızı,
  • Öğrenim durumunuzu gösterir belgenin aslı ve fotokopisini,
  • Verem savaş taraması sonuç belgesi
  • Meslek veya sanatınıza ait belgeleri,
  • Sporcu lisansınızı,
  • Sürücü belgenizin aslı ve fotokopisini mutlaka yanınızda bulundurunuz.

Son yoklama sırasında sağlık durumunuzun tam olarak tespit edilebilmesi için varsa önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz hastalıklara ait tedavi belgeleri ile raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene sırasında durumunuzu tabiplere mutlaka bildiriniz.

Öğrenci, hapis, yurtdışında işçi veya işveren olarak veya hastanede bulunuyor iseniz, ilgili kuruluşlardan veya konsolosluklardan alacağınız bu durumunuzu belirten belgeleri 31 Ekim tarihinden önce askerlik şubesine gönderiniz veya gönderilmesini sağlayınız.

Son yoklamanızı süresi içinde yaptırmadığınız ve mazeretinize ait belgeleriniz askerlik şubesine ulaşmadığı takdirde yoklama kaçağı suçu işlemiş olur ve Askerlik Kanunu ve Askeri Ceza Kanunu gereğince, askerlik şubelerince idari para cezası veya cumhuriyet baş savcılıkları tarafından yapılacak yargılama sonucunda hapis veya ağır hapis cezası ile cezalandırabilirsiniz ağır hapis cezası aldığınız takdirde kamu hizmetlerinde görev alma, seçme ve seçilme hakkı vb. Bazı kamusal haklardan ömür boyu mahrum kalabilirsiniz.

Kaynak : ASAL

Önceki İçerikCasio Erkek Saat Modelleri
Sonraki İçerikModifiyeli Fiat Doblo Modelleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1394 YORUMLAR

  1. beyler benim bi sorum olucak.Beni şubem 91/3 gönderiyyordu ama son yoklamaya gidince 91/1 yaptılar benim isteğimle.Şu an bana verilen kağıtta Celp Dönemi:Şubat 2011 yazıyor.Bununla ilgili bir sorun olur mu?Cevap bekliyorum lütfen.

  2. arkadaşlar bana subatın 10 nun da gel sulusunu al 21-22-23 de gıdersın dedıler ama A – B dıye ıkı kısımda gonderılıyomus sanırım A mı B mı gıdecegımı ne zaman ogrenırım..

  3. slm ben 2008 tarıhınde tecıl yaptırmstım ve sımdı bozdurdum ve elıme subat 21 de asker yolu gpzuktu ama benım askerlk subem mayıst gıdıyor ben hangısınde gıdecegım cevap beklıyorum lutfen

    • elinizdeki kağıtta şubat ise büyük ihtimal giderseniz… ama şöyle bir durum var arkadaşımın başına gelen bir olayda 3 sefer erteleme göründü..yani her seferinde ileri bir tarihe ertelendi..öyle bir durum olabilir .

      • bence öyle deyil çünkü elinize verilen kagıt 100 de 90 oranında tahmin kagıdıdır şube mayıs götürüyosa mayıs gidersin diye biliyorum

  4. Merhaba Arkadaşlar Ben 09.07.2010 tarihinde muayene oldum. Elime geçen evraklarda Sevk Tarihi: 21.02.2011, Celp Dönemi: ŞUBAT 2011, Statü: ER yazıyor. Kesin olarak ŞUBAT 21’de alırlar mı askere bi bilgi verirseniz sevinirim. Şimdiden Çok Tşekkürler. Herkese Hayırlı Teskereler Olsun …

  5. ben 1991 bingöl karlıova doğumluyum haliçte muane oldum.bingöl karlıova 3 gönderiyor.ben de tercih yaptım şubat için acaba nasıl öğrenirim kaç gidiceğimi.yardımcı olursanız sevinirim

  6. selam ben ümit aydogdu 04.01.1991ben 4 tertip gitmek istemiyorum şubat gitmek istiyorum lütfen şubat gitmek istiyorum yaparsanız buna sevinirim arz ederim

  7. arkadslar ben ılk basta tecil ettırdım bır hafta sonra tecili bozdum aldıgım kagıtta agustosta gıdecgm yazıyor kayıtlı oldugum ilçe de agustosta gonderıyor agustosta gıdecegim kesn mi ?

  8. ben 1991 doğumluyum ben muane oldum verdikleri kağıtta şubat 21 yazıyor internettede şubat yazıyor ben kesin şubattamı giderim kars susuz ilçesi ama ben doğma büyüme ankarayım kütük kars…

    • Eğer şubat olarak söylendiyse..size şöyle söylenir..şubatın 2. haftası acılanacak yada 3. haftası olarak…tam olarak tarih verilmez ama biraz işin peşine düşerseniz sıkıştırma yaparsanız şubeniz bunu söyler…Gitmeme 100 gün kala benimkide öyle açıklandıda 🙂 kasımın 2. haftası açıklanacak dediler..biraz araştırdım ve Kasım 11de olacağını öğrendim ve o gün açıklandı 🙂 Hayırlı teskereler kardeşim

  9. slm söyle bişey var şubat celbinde gidicekler ve subat celpi olmadıgı halde öle yazdıranlar içlerinde kabul olanlar gidiecek falan lafı yapıyo asalda olms belli de bende muayene olurken 1 gitmek istiyorum yazdırmıstım acaba ben cıkarmıyım 🙂

  10. mrba.ben 91 doğumluyum.kütüğüm maraş-afşin 3 gönderiyor ama ben dilekçe vererek 1 gıtme başvurusu yapmıstım.acaba sonucu nezaman ve nereden ogrenebılırız??

  11. Benim bi sorum olacak 88 doğumluyum tecilliydim şimdi askerlik şubesini aradım yoklama kaçağı gözüküyosun dediler bende şubat döneminde askere gitmek istiyorum hemen asker olabilirmiyim yoksa bekletirlermi

  12. merhabalar bir sorum olacaktı asalın sitesinde askerlik celp dönemleri yazıyo ama bazı illerin yazmıyo nedenini öğrenebilirmiyim tesekkurler saygılar…

    • Bence ilk önce sorununuz anlamak gerek 🙂 Tam olarak açıklarmısınız…
      ” bir subbede bir kagıta bir subat ” Şubat ayındaki göndermek işleminden bahsediyorsanız…

      Asal Sitesindeki Açıklama:
      ŞUBAT 2011 ER CELBİ 1’İNCİ GRUPTA SEVKE TABİ YÜKÜMLÜLERİN 21 – 24 ŞUBAT 2011, 2’NCİ GRUPTA SEVKE TABİ OLANLARIN 04 – 06 NİSAN 2011 TARİHLERİ ARASINDA SEVKLERİ YAPILACAKTIR.

      Yani 2 grup olarak gönderim yapılacaktır.

      Hayırlıs Teskereler…

  13. ben tokat almus dogumluyum askere kasım ayında gidecegim bunun haricinde ben erken gitmek istiyorum acaba ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz .. öyle bi imkan warmıdır acaba ???

  14. s.a arkadaşlar ben 89luyum askerligimi okul sebebiyle tecil ettirmistim.tecilimi bozdurdum.2010 eylülde muayne oldum.
    subem istanbul bahçelievler 2011 mayısta gönderiyor.ben erken sevk dilekçesi verdim.bana şubatın 10da gel belli olur
    gidip gitmiyecegin dediler.
    ben subatta gitmek istiyorum.gitcekmiyim bilen cevaplarsa cok sevinirim simdiden tesekkürler:(

    • Şöyle açıklıyım arkadaşım diğer site yöneticisi arkadaşımız Çilekeş oda şimdi asker ve onunda başına böyle bir durum geldi..Erken gitmek istedi ama bir türlü kabul olmadı ve kasım ayı olarak gösterildi…Yani 2 ve 3 celblerinden göndermediler…Dilekçe vermesine rağmen..Bu tamamıyla TSK ya kalmış bir durum olarak görünülüyor…Allaha Emanet..

      • yani kabul olması mümkün deilmi.ben eylülden beri bekliyorum.kasımda gitmek istiyodum doldu dediler gec geldin.subata dilekçe verdim sube mayısta gönderiyor.kagıdıma bişey yazmadılar.subatın 10da gel belli olur dediler.2 sene tecil ettirdim okul sebebiyle.mayısa yada daha geçe kalırsam cok kötü olur benim icin. 🙁

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz