Windows 10’da Bulanık Yazı Sorunu

0
1928

Windows 10 işletim sistemi yeni bir işletim sistemi olduğu için bazı sorunlar ve hatalar ile karşılaşabilirsiniz.Yani gerek yükleme sırasında gereksede kullanım aşamasında karşınıza birçok sorun ile karşılaşabilirsiniz.Son zamanlarda ise kullacıların karşılaştığı hatalardan biriside Windows 10’da yazıların bozuk yada bulanık olarak karşımıza gelmesi.Bu gibi durumlarda hemen aklınıza format atmak yada sıfırlama gibi bir çözüm ile uğraşmadan bazı ayarlar ile ortadan kaldırabilirsiniz.Daha önce Windows 8’de karşılaştığımız bu sorunun çözümü aslında oldukça basit. Program uyumluluk ayarlarından ya da ekran çözünürlüğünden yapacağımız birkaç işlem ile sorunu kökten çözüyoruz.

İlk olarak bulanık olan program hangisi ise üzerinde sağ tıklayınız ve özellikler bölümünü seçiniz.

windows10-bulanik-yazi-sorunu

Açılan pencere üzerinden uyumluluk sekmesine geliniz ve görselde olduğu gibi Yüksek DPI ayarlarında ekran ölçeklendirmeyi devre dışı bırak seçeneğini işaretleyip Tamam butonuyla kaydediyoruz.Bilgisayarınızı yeniden başlattığınız zaman sorun ortadan kalkacaktır.

Önceki İçerikOffice Uygulamalarında Varsayılan Kayıt Yeri Değiştirme
Sonraki İçerikİphone Telefonlarda Gps Nasıl Kapatılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz