İphone Telefonlarda Gps Nasıl Kapatılır

0
1598

Bildiğiniz gibi akıllı telefonlarda ve tabletlerde en çok kullanılan özelliklerden ve sosyal medya araçlarının kullanılması Gps özelliği ile yapılmaktadır.Yer bildirimi yada farklı bir uygulama özelliği kullanmak istiyorsanız Gps özelliğinden faydalanarak yapabiliyorsunuz.Eğer siz bu özelliği kapatırsanız akıllı telefonunun neredeyse bir anlamı kalmış olmuyor ve tüm özelliklerinden feragat etmiş oluyorsunuz.Gps özelliği aslında cihazın şarjını en çok tüketen özelliklerden birisidir hatta ilk sırada yer almaktadır.Cihaz sürekli konum bilgisi almak ve göndermekle meşgul olurken siz cihazı oynamasanız bile şarjınızı hızlı bir şekilde tüketmenizi sağlamaktadır.

Tabi sadece cihazın özellikleri değil sizin yüklediğiniz uygulamalar ve oyunlar sayesinde bu özelliği kullanmaktasınız.Yani sonuç olarak hava durumu, sosyal medya, harita, spor uygulamaları için GPS özelliği olmazsa olmazlar arasında.Siz bu özelliği devre dışı kalarak GPS kullanımına bağlı pil tüketimini minimuma indiriyorlar.

iphone-gsp-kapatmak

Genel olarak GPS akıllıca kullanıldığında akıllı telefonların bataryasına etkide bulunmuyor. Bu noktada yapmanız gereken tek şey konum bazlı çalışan servislerinizi ve hangi servislere GPS özelliğini kullanma yetkisi verdiğinizi kontrol etmeniz. GPS’inizi kapatmak istiyorsanız Ayarlar > Gizlilik ve Konum servisleri’ne göz atmanız gerekiyor.

Önceki İçerikWindows 10’da Bulanık Yazı Sorunu
Sonraki İçerikNüfus Cüzdani Yenileme Nasıl Yapılır 2015
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz