Nüfus Cüzdani Yenileme Nasıl Yapılır 2015

0
4387

Nüfus cüzdanı, vatandaşlarına devletçe verilen, kimlikleriyle kişisel durumlarını gösteren resmî belge. Türkçede kimlik, kafa kâğıdı, kafa koçanı, nüfus kâğıdı, nüfus tezkeresi, hüviyet cüzdanı gibi isimlerle de anılır. Çoğu ülkede nüfus cüzdanları ya da kimlik belgelerinde kişinin adı, soy adı, ana-baba adı, doğum tarihi ve yeri, diğer vatandaşlardan kesin olarak ayırmak için kişiye verilmiş numara ve medeni hali belirtilir. Türkiye’de bütün vatandaşlara verilen Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile insanlar ayırt edilebilir hale gelmiştir.

Kısa süre sonra yeni kimlikler dağıtılmaya başlanacak ama elinizdeki kimlik eskidiyse yada yırtılmalar bozulmalar olduğuysa mutlaka değiştirmelisiniz.

nufus-cuzdani-yenileme-2015

Eğer sizde yeni bir nüfus cüzdani çıkartmak istiyorsanız ilk olarak nüfus dairesine gitmeniz gerekmektedir.Daha sonra ise sizden istenen 2 adet vesikalık ve bir adet muhtardan nüfus cüzdani örneği almalısınız.Daha sonra ise ödemesi olan 7.5 TL olan ödemeden sonra yeniNüfus Cüzdanınızı alabilirsiniz.

Önceki İçerikİphone Telefonlarda Gps Nasıl Kapatılır
Sonraki İçerikTürkiye Haritası Üzerinde Dağlar
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz