Yüzükler Efendisinin Konusu Nedir?

0
674

Yüzükler Efendisinin Konusu Nedir
İngiliz bir profesörün yazdığı epik fantezi türü romanın filmi de çekildi çoğumuz filmini duymuşuzdur. Kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasındadır. IMDb’de 203 yılında çekilmiş olan Yüzükler Efendisi: Kralın Dönüşü 7. Sıradadır. Hemen ardından 2001 yılı çekilmiş olan Yüzükler Efendisi: Yüzük Kardeşliği 11. Sıra da. Onunda sonrasında 2002 yılında çekilmiş olan Yüzüklerin Efendisi: İki Kule 15. Sırada yer edinmiş. Bu saydıklarımın hepsinin IMDb puanı 8.7 ve üstü.

Yüzükler efendisi kitapları çok kalındır. J. R. R. Tolkien’in yazdığı bu 3 kitap Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, Yüzüklerin Efendisi: İki Kuledir.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Okuma alışkanlığı olmayana zor gelebilir ama okuduğunda içine girdiğiniz dünya apayrıdır. Yüzlerce sayfalık kitabı 2 3 saatlik filme sığdırmak imkansızdır hep bir yanı eksik kalır. Yüzükler efendisi hem filmleriyle hem de kitaplarıyla çok büyük bir kitlenin beğenisini kazanmıştır. Film sureleri çok uzun olmasına rağmen gözünüzü ayırmadan izleyebileceğimiz bir evrene sahip.

Bir yanı rengârenk bir yanı zifiri karanlık olan bir evreni bulunan Yüzükler efendisi ismi aslında konuyu yansıtıyor. İlk çağlarda güç yüzüklerine hükmeden karanlık lord diye birisi tek yüzüğü yapar. Bulunduğumuz evrende Hobbitler, cüceler, devler, büyücüler, elfler vb ırklar bulunur. Orta dünyada iyiliğin, kötülüğe karşı verdiği bir savaş söz konusudur. İyiler orta dünya dediğimiz yerde batıda Gondor’da, kötüler ise Doğuda Mordor’da yaşarlar.

Yüzükler efendisinin bilgisayar oyunları da mevcuttur.

Kara Lord Sauron, Orta Dünyaya hükmetmek için 19 tane güç yüzüğü yapmış ırklara dağıtmış bu yüzikleri takanları hırs ve güç bürümektedir. Elfler ve cüceler yüzüğün kötü yönlerini fark ederler.

Savaş sonucunda tek yüzüğü ele geçirirler insanlar yüzüğü yok etmez. Yüzük yüzüğü takan insana ihanet eder ve nehirde kaybolur.

Elfler: Zengin en asil ırk, kulakları sivri ve atikler, okçulukları ile bilinirler.

Cüceler: dağlarda yaşarlar maden ve demircilik yaparlar.

 

Karakterler

Frodo Baggins: hobbit, yüzük taşıyıcısı

Shirelı Sam: Frodo’un yakın arkadaşı

Shirelı Peregrin: Frodo’nun arkadaşı

Shirelı Meriadoc Brandybuck: Took’un yakın arkadaşı, Frodo’nun arkadaşı

Kuzeyli Kolcu Arathorn oğlu Aragorn: Savaşcı Prens

Gandalf: büyücü

Önceki İçerikPatrick Ogunsoto Kimdir?
Sonraki İçerikTürk Telekom Yazlık İnternet Kampanyaları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz