WordPress Cache Eklentileri

0
1126

wordpress-logo
Wordpress cache eklentileri sisteminizdeki giden konulara sürekli giden sorguları önbelleğe alarak birer html sayfası gibi depolar ve sql sorgularındadaha hızlı bir şekilde açılmasını sağlar.Tabi bu eklentleri kullanmakta fayda var aksi halde servera fazla yük binmeler ve sitenizde yavaşlamalar olaaktır.

WordPress için en çok kullanılan birkaç eklenti vardır.
1-Wp Super Cache
2-Hyper Cache Eklentisi
3-Wp Widget Cache
4-W3 Total Cache

Wp Super Cache

Bu eklenti ile .htaccess dosyasında yapılan ufak bir değişiklikle konuların sql sorgusu ile değilde kayıtlanmış html dosyaları ile görüntülenmesini sağlamaktadır.
2010 yılında yapılan performans testine göre bu eklenti %747 oranında hız artışı sağlamaktadır.

Hyper Cache Eklentisi

Pda lar için uyumlu bu eklenti olan Hyper Cache eklentisi normal türde resimleri g-zip olan resimleride açabiliyor.
2010 yılında yapılan performans testine göre eklenti kullanan wordpress sistemi eklentisiz sisteme göre %837 oranında daha hızlı çıkmıştır.

W3 Total Cache

Eğer hitli bir siteniz varsa yani sitenize gelen ziyaretçi sayısı fazla ise bu server ve siteniz için yorucu ve yavaşlamalara neden olacaktır.Bunun için W3 Total Cache kullanmanızı tavsiye ederiz.Bu eklenti sayesinde W3 Total Cache bünyesindeki gzip işlemini aktif ederseniz, gzippy ve scripts gzip eklentisini kullanmaya gerek kalmayacaktır.

Önceki İçerikPDF Dosyalarını Word Dosyasına Nasıl Çevrilir
Sonraki İçerikAndroid Uygulamalar Nasıl Yüklenir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz