Windows 8’de DNS Ayarını Değiştirmek

0
1214

Bildiğiniz gibi erişimek istediğiniz siteler engelli ise yada kullanmakta olduğunuz DNS adresleri yavaş ise bunları değiştirebilir ve daha hızlı ve özgür bir internet keyfine kavuşabilirsiniz.Yani bu işlemi yapmak sizin elinizde olan bir işlemdir.Bizim burada anlatacağımız yöntemlerin hiç biri yasalara aykırı bir durum değildir.Sadece kullanmakta olduğunuz bilgisayarınızın birkaç ayarını değiştirmekten başka birşey değildir.

Eğer Windows 8 işletim sistemi kullanıyorsanız göstereceğimiz ayarlar ile Dns adreslerinizi değiştirebilir ve sitelere giriş yapabilirsiniz.
1-Giriş ekranına Denetim masası yazınız yada yerini biliyorsanız giriş yapınız.
2-Daha sonra ise Ağ ve internet > Ağ ve Paylaşım merkezi. Sağ tarafta internet bağlantınızı bulun ve mavi bağlantının üstüne tıklayın.

dns-degistirme

Açılan pencerede Özellikler’e tıklayın. Bağlantı özellikleri penceresinde bir liste göreceksiniz. Bu listede Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) öğesini bulun ve tıklayarak seçili hale getirin (işaretini kaldırmayın). Şimdi Özellikler’e
tıklayın.

windows8-dns-degistirme

Google’ın DNS adreslerini kullanmak isterseniz birinci ve ikinci kutucuklara sırayla 8.8.8.8 ve 8.8.8.4 yazın. OpenDNS’i kullanmak isterseniz 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 adreslerini kullanın.

Not : Yapılan değişikliklerin işleme girmesi için kullanmış olduğunuz tarayıcıyı kapatınız ve tekrar açınız.

Önceki İçerikAlgida Max Dondurma Kampanyası
Sonraki İçerikKoray Candemir Konseri Nerde Ne Zaman?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz