Windows 8.1’e Aero Görünümü Nasıl Yapılır

1
1659

windows-8
Bildiğiniz gibi Windows 8 işletim sisteminin çıkmasıyla birlikte birçok özelliği beraberinde getirdi ve windows 7 olmayan özellikleri kullanıcılarına sunmaya başladı.Tabi windows 7 kullanan bir kullanıcı için windows 8e geçmek biraz zor olmuş olabilir.Windows 8 işletim sisteminiden çıkarılan diğer bir özellik ise windows 7 görünümümüm temel özelliği olan Aero arayüz özelliğiydi.Aero özelliği ile sistemde hoş bir görünüm alarak pencreler arası geçiş ve kenarlarını ve menü çubukları saydamlaşıyordu.Son gelen windows 8.1 güncellemesi ile bu özellik pasif hale gelerek mümkün olmamıştı.

Tekrar bu özelliği kazanmak için ise Windows 8.1 işletim sistemi yüklü olan bilgisayarınıza Aero 8.1 Theme isimli uygulamayı yüklemeniz gerekmektedir.Aero 8.1 Theme uygulamasını yüklerseniz Aero özelliğini tekrar aktif etmiş olacaksınız.Eğer bu özelliği kazandırmak için eklentiyi yüklemek istiyorsanız ilk olarak ufak bir uyarı yapmakta fayda var.

Yapılacak işlemler sistem ayarlarınız değiştiren özellikler olduğu için bu işlemi yapmadan önce sistem geri yükleme noktası oluşturmanızda fayda vardır.Eğer olası bir sistem sıkıntısında geri yükleme yapmak gerekebilir.

Windows 8.1’e Aero özelliğini kazanmak için ilk olarak görsel değişiklikler uygulayabilmek için buradan bir yama yüklemeniz gerekmektedir.Burdaki dosyayı indiriniz ve kurulum yapınız kurulumdan sonra bilgisayarınızı kapatmayın ya da yeniden başlatmayınız.

Son işlem olarak ise indirdiğiniz Aero 8.1 Theme arşiv dosyasını açınız ve dosyaları C:/Windows/Resources/Themes konumuna kopyalayınız.Daha sonra ise sağ tıklayınız ve Kişiselleştir seçeneğinie geliniz ve yükeldiğiniz temalar görülecek ve seçebileceksiniz.

Önceki İçerikiOS Cihazlarda DNS Değiştirme – VPN Uygulamaları
Sonraki İçerikFacebook Şifremi Hatırlatma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz