Windows 8.1 Rufus’den USB’ye Yazma

0
7594

Birçok usb kurulum için program bulunmaktadır.Bu programlardan biride Rufus programıdır.Rufus programı ücretsiz ve kullanımı kolay bir programdır.Yani bir adet USB belleğiniz varsa hızlı bir şekilde ISO dosyanızı Flash belleğinize yazdırabilir ve bootable USB oluşturabilirsiniz.Yani bilgisayarınızda DVD/CD olmasa bile USB belleğinize ISO dosyalarınızı yazdırabilir ve Windows kurulum yapmaya başlayabilirsiniz.Programı küçük ve kullanımı kolay bir programdır.Yapmanız gereken belilir ayaları bilmeniz ve ISO dosyası kaynağını belirlemeniz gerekmektedir.

1-İlk bölümde bilgisayarınıza takmış olduğunuz flash diksler görüntülenecektir.Bootable yapmak istediğiniz sürücüyü seçebilir ve yazdırma işlemine başlayabilirsiniz.

2-Bu bölümde ise bios türü için seçim yapmamız gerekmektedir.Eğer bilgisayarınız orta sınıf bir bilgisayar ise resimde görüldüğü gibi bırakınız ama Windows 8 ve üzeri bir işletim sistemi kuracaksanız” UEFİ Bilgisayar için GPT Bölüm Düzeni ”

3-USB sürücünüz için dosya sistemi bölümü seçebilirsiniz.NTFS sisteminde sorun yarattığı için genelde FAT32 olur ve o şekilde kalması ellemememiz de/Dokunmamamız da fayda var.

rufus-ayarlari-nasil-yapilir

 

4-USB sürücümüze ait bir isim ve etiket belirleyebiliriz ama bu bölüm o kadar da önemli bir bölüm değildir ve varsayılan ayarlar ile bırakabiliriz.

5.Bölümde ISO kayıt olan dosyamızı seçmeliyiz yani kaynak dosyamızı seçmeliyiz.6. bölümde bulunan küçük CD iconuna tıklayıp kalıp dosyanızı seçemelisiniz…

Önceki İçerikDokunmatik Ekran Nasıl Temizlenir
Sonraki İçerikWindows 10 Türkçe Dil Paketi Kurulumu
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz