Windows 7 Siyah Ekran Sorunu

0
964

microsoft12.jpg

Son günlerde basına yansıyan ve Windows 7 sistemleri etkilediği ifade edilen “Siyah Ekran” sorunu hakkında Microsoft Güvenlik Ekibi’nin gerekli araştırmaları yaptığını bildirmek isteriz.

Bu haberlerin bazılarının içeriğinde “Siyah Ekran” sorununun düzenli olarak gerçekleştirilen Windows yazılım güncellemelerinden kaynaklandığı ifade edilmesine karşılık, bu yorumlar maalesef gerçeği yansıtmamaktadır. Buna rağmen Kasım ayında yapılan bütün güvenlik yamaları ve yazılım güncellemelerini tekrar gözden geçiren Microsoft Güvenlik Ekibi, iddia edildiği şekilde bir sorunun varlığına rastlamamıştır…”

Ayrıca Microsoft’un dünya çapındaki müşteri ve destek hizmetlerinden sağlanan bilgiler, bu sorunun kullanıcılar arasında yaygın bir konu olmadığını göstermesine karşılık araştırmalarımız devam ediyor. Bu arada Microsoft Güvenlik Ekibi, Siyah Ekran ve benzeri sorunların geçmişte görüldüğü üzere Daonol gibi bazı kötü niyetli yazılım ailelerinden kaynaklanabileceğine dikkat çekiyor.

Bilindiği gibi bu tür yazılımların, zamanla yeni türevleri ortaya çıkabiliyor. Bu da güvenlik yamalarının ve yazılım güncellemelerinin kullanıcılar açısından ne kadar yaşamsal bir konu olduğunu bir kez daha gündeme getiriyor.

Microsoft, Windows 7 ile kullanıcılara gerçek potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri yeni nesil bir işletim sistemi sunarken, güvenlik alanındaki yatırımlarıyla bireylere güvenilir bir İnternet ve bilgisayar ortamı sağlama hedefini sürdürüyor. Bu nedenle tüm kullanıcılarımıza Windows güvenlik güncellemelerini düzenli olarak yapmalarını ve Microsoft sitesindeki güvenlik bültenlerini takip etmelerini öneriyoruz.

Kötü niyetli yazılımlar ile ilgili olarak daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler MMPC malware encyclopedia ve Microsoft’un kendi sitesinden ulaşabilecekleri Knowledge Base veritabanımızdaki bilgilerden yararlanabilirler.

Bilişim güvenliği konusundaki duyarlılığımız gereği bu alandaki gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Konuyu bilginize sunarız.

Saygılarımızla,
Microsoft Türkiye

Önceki İçerikFacebook Arkadaş Listenizi Ziyaretçilerin Görmesini Engelleme Yöntemi
Sonraki İçerikWindows 7’yi USB Belleğinize Kurun
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz