Facebook Arkadaş Listenizi Ziyaretçilerin Görmesini Engelleme Yöntemi

14
7914

Yeni Facebook Ayarları – Arkadaş Listesini Ziyaretçi ve Herkeslere Gizlemek

Facebook’un yeni güvenlik ve gizlilik ayarları beraberinde birçok tartışma getirdi. Artık herkes, herkesin arkadaş listesini görebiliyor. Arkadaşınız olmayan kimselerin, tüm arkadaş listenizi görmesini engellemenin yolu burada.

Facebook yetkilileri geçtiğimiz hafta içerisinde sitenin gizlilik ayarlarında değişiklikler yaptıklarını açıklamıştı. Yeni ayarlar sayesinde kullanıcıların, paylaştıkları bilgiler üzerinde daha fazla kontrolü olacağı ve herkesin görmesini istemedikleri şeylerİ gizleyebilecekleri belirtiliyordu. Böyle söylenmesine rağmen, yeni ayarlar birçok kişinin tepkisini çekti. Bu tepkilerin sebepleri arasında, kullanıcıların arkadaş listelerini gizleyememe de önemli bir yer ediniyordu.

gizlilik
Facebook’ta arkadaşınız olmayan bir kişi, sizin profilinize girdiğinde arkadaş listenizde kim var, kim yok görebiliyordu. Bu durum, başta Facebook’ta profili olan büyük şirket ve organizasyonlar olmak üzere birçok kullanıcının tepkisini çekti. Bunu gören Facebook yetkilileri geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak, arkadaş listelerinin gizlenebileceğini belirtti. Ancak bu açıklamada bunun nasıl yapılacağı tam olarak söylenmemişti. Gizlilik ayarlarında yer almayan bu özelliği nasıl kullanacağınızı sizlere anlatıyoruz.

Arkadaş listesini gizleme

1- Öncelikle üst kısımdaki “Profil” bölümüne tıklayın.

profil
2-
Daha sonra, bu sayfada yer alan “Arkadaşlar” yazan kısmın sağ tarafında bulunan küçük kalem simgesine tıklayın.

arkadaşlar
3- Buraya tıklayınca açılan bölümde arkadaş listenizle ilgili ayarlar yer alıyor. “Arkadaş listeni herkese göster” ibaresinin yanında bulunan işareti kaldırın. Böylece arkadaş listenizi, arkadaşınız olmnayan kimse göremeyecek.

düzenleme
Bunu yaptıktan sonra bile görünmesini istediğiniz arkadaşlarınız varsa, yine açılan bölümdeki kutucuğa adını yazarak bu özelliği kullanabilirsiniz.

Yeni Facebook Ayarları – Arkadaş Listesini Ziyaretçi ve Herkeslere Gizlemek

Önceki İçerikEkran Alıntısı Aracı
Sonraki İçerikWindows 7 Siyah Ekran Sorunu
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

14 YORUMLAR

  1. ya benim sorum şu profil resmimi nasıl gizleyeceğim :S ve hayranı olduğum sayfaları nasıl gizleyeceğim yardımcı olun lütfen ya

  2. benm tek bi sorunum var oda arkdş listemin kimseye görünmemesini istiyorum yani arkdaşlarımda arkdş listemi göremesin. facebook değişince o uygulama gitti ne yapabilirim

    • aysnr hanım maalesef ki ne yaparsanız yapın arkadaş listenizi arkadaşlarınız görebiliyor. Facebook o konuda herkesteki durumu sabitledi. Özel bi ayarlaması bulunmuyor. Bir tek ziyaretçilere yukarıda anlattığımız gibi engelleme şansınız var.

  3. ben ekli olan bi kaç kişinin profilime girmesini engellemek istiyorum yani ekli görünüp benim linkimi tıkladığında profilime girmicek nasıl yapabilirim ??

    • gizlilik ayarlarından yapabilirsiniz.ancak tamamen engellemeniz söz konusu olmayacaktır. gizlilik ayarları içerisindeki seçeneklerden özel seçenekleriyle kısmi bilgiler engellenebilir.

  4. ben kaç gündür bu konu üzerinde duruyorum kafama çok takıldı facede kişi listemdedaha önceden ekliydi şuan yok ama baktığm zaman sayfasının bi kısmını görüyorum mesela yorum yapamıorum beğenemiosun arkadaş listesi görünmüo bu karşı tarafın engellediğini mi gösterio bide kişi engellediği zaman kendi listenden çıkıomu ben sorduğum zaman da ben seni silmedim dio, aynı durum msndede mevcut kişi listede var ama ben onu hiç bi şekilde online görmyrm msni açtığı zaman.avatar resmide yok engelde yok ama yazablyrm kişiye sorduğumda ben silmedim dio ,araçlar seçenekten bakıorum sil butonu aktif dio anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim..

  5. Bazı profillerde ortak arkadaşlar olmasına rağmen arkadaş ekleme butonu çıkmıyor. Acaba bunu kendi profilimde nasıl sağlayabilirim? Gizlilik ayarlarında “Beni arkadaş olarak ekleme” seçeneğinde herkes ve arkadaşlarımın arkadaşları var. Oradanda yapamıyorum? Başka bir çözümü olmalı ?

  6. eskiden beni arkadaş olarak ekleme butonunda sadece arkadaşlarım seçeneği vardı şimdi yok.. ve işin garip tarafı benim facemde var başka bi arkadasımın facesıne gırıorum onunkinde sadece arkadaslarım seceneği yok eger bilen biri varsa bilgi verirse çok sevinirim.

Yoruma kapalı.