Windows 7 Orjinal Olduğunu Nasıl Anlarız?

2
2850

Microsoft ürünlerinizin orijinal olup olmadığını öğrenmek için, elinizdeki ortam ve paketlerde bulunan korsanlığa karşı geliştirilmiş özellikleri aşağıda açıklanan özelliklerle karşılaştırın.

Seçili korsanlığa karşı özelliğin önceki sürümlerini görüntülemek için ilgili özellik resminin altındaki (varsa) “Önceki Sürümleri Görüntüle” bağlantısını tıklatın.

Orijinallik Sertifikası

Orijinallik Sertifikası

Orijinallik Sertifikası

Perakende Microsoft yazılımınızın orijinal olduğunu doğrulamak için, perakende satılan ürünün ambalajı üzerinde Orijinallik Sertifikası (COA) etiketini bulun. COA her zaman ilişkili olduğu ürünle birlikte bulunmalıdır. COA tek başına satılamaz.

Sol tarafta, şu anda mevcut olan iki tip perakende yazılım COA’sının örnekleri bulunmaktadır. Sizin COA’nız bunlardan biriyle eşleşmiyorsa, önceki bir sürümüne sahip olabilirsiniz.

Soldan ilk COA, geleneksel boyutlu yazılım ambalajının üst kısmına yapıştırılmıştır. Ek bilgiler

Soldan ikinci COA, DVD kutusu büyüklüğündeki yazılım ambalajının üst kısmını çevreler konumdadır. Ek bilgiler

Lisans Kanıtı Etiketi

Lisans Kanıtı Etiketi

Lisans kanıtı etiketi, yükleme medyasına yapıştırılmış turuncu renkli etikettir ve 25 karakter uzunluğunda bir ürün anahtarı içerir. Etikette “Proof of License” (Lisans Kanıtı) sözcükleri görülmektedir. Lisans kanıtı etiketi tek başına satın alınamaz.

Ek bilgi.

İç Taraftaki Yansıtmalı Şerit Hologramı

İç Taraftaki Yansıtmalı Şerit Hologramı

DVD’nin arkasında, iç taraftaki (veri yüzündeki) yansıtmalı şeritte bulunan 360 derecelik bu ayrıntılı hologram “Microsoft” ve “SECURE” sözcüklerini içerir ve DVD hareket ettirildiğinde renk değiştirir. Hologramın bir yarısı, diğerinin yansımasıdır. Bu hologram yapıştırma bir etiket değildir, DVD’nin ortasına yerleştirilmiştir.

Dalgalı Kenarlı Çerçeve Hologramlı DVD

Dalgalı Kenarlı Çerçeve Hologramlı DVD

Tüm Microsoft Windows 7 ürünleri genellikle uçtan uca hologramlı DVD adı verilen hologramlı disklere yazılır.

Windows 7’nın tüm sürümlerinde sahte yazılımla mücadele özellikleri kullanılmıştır, ancak yine de etiket renklerinde küçük farklılıklar olabilir. Ultimate sürümü diskinin yazılım işareti siyah renklidir. Professional sürümü diskinin yazılım işareti mavi renklidir. Home Premium sürümü diskinin yazılım işareti yeşil renklidir. Home Basic sürümü diskinin yazılım işareti açık yeşil renklidir.

Bu gruptaki bazı ürünlerin DVD’sinde farklı metin olabilir.

Aşağıda, uçtan uca hologram bulunan DVD’lerin özellikleri gösterilmiştir.

Dalgalı Kenar

Dalgalı Kenar: Diskin kenarında bakır renginin üzerine dalgalı efekt uygulanmış alana bakın.

Güvenlik Sembolü

Güvenlik Sembolü: Her bir DVD’nin çevresinde “Microsoft” yazan ve hareket ettirildiğinde “GENUINE” olarak değişen yüksek çözünürlüklü bir güvenlik sembolü bulunuyor mu.

Çerçeve Hologramı

Çerçeve Hologramı: Çerçeve hologramı, DVD hareket ettirildiğinde canlı renkli ve 3B efektler sergiler. Arka planda “Windows 7” sözcükleri yinelenir. Not: Bakır hologram maddesi DVD’nin içine yerleştirilmiştir. Yapıştırma bir etiket değildir. DVD’nin yüzeyi dalgalı bir kenarla çevrelenmiştir.

Daha Fazla Bilgi İçin Kaynak : http://www.microsoft.com/howtotell/Product.aspx?pid=d73ebba4-e52e-4188-b1a3-874086bdd62a&cID=ea710cad-37b0-4975-bcd6-abfee19961df&method=retail&displaylang=tr

Önceki İçerikTTNET Aile Koruma Şifresi
Sonraki İçerikDikkat! Stres Ağrı Yapar
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz